Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Freeride elsőre

2017-02-12 16:51:00

A legjobb szűzhavas lejtők kezdőknek

Álmában szűzhavas lejtőkön síel? Ha a valóságban is ki szeretné próbálni, hogy milyen ott síelni, ahol a ratrak nem varázsolja tökéletessé a pályát, akkor Önnek az alábbi terepeken van a helye. Természetesen tartsuk a biztonságot szem előtt, és keressünk magunknak egy helyi, jól képzett vezetőt, aki megmutatja a legjobb, biztonságos pályákat.

Davos, Svájc

FreerideHa esik a hó, akkor Davost ellepik a freeriderek, hiszen ez az egyik legjobb síparadicsom a szűzhavas lejtők kedvelői számára. Újoncoknak érdemes a Madrisa és a Pischa régiót meglátogatniuk, melyet főként családok számára ajánlanak. Parsenn, mely Davos Dorf-t köti össze Klosterrel, csak a móka hegyként ismerik, ahol rengeteg könnyű szűzhavazási lehetőség áll előttünk. Ha egy kicsit nagyobb kihívást keresünk, egy kisebb túrával meredekebb lejtőket is elérhetünk. Remek havat találunk a Nulli T felvonó mellett, itt egy csapás elvisz minket a Serting völgybe, de az úthoz keressünk vezetőt. Lavina tanfolyam Jackobshornban elérhető és szűzhavazáshoz gyakorlatilag kötelező a saját és mások biztonsága érdekében.

Grossglockner-Heiligenblut, Ausztria

FreerideRemek freeride terület vár ránk Karintiában is. Olaszország és Szlovénia határán találjuk Ausztria legmagasabb hegyét a Grossglocknert, mely kiváló hóviszonyokat garantál.

A Keleti-Alpok egyik legszebb szűzhavas területét találjuk Heiligenblutban, ahol kb. 15 négyzetkilométernyi területen számtalan szűzhavazásra alkalmas lejtőt találunk. Hat különböző freeride területet találunk itt, melyekről a középső állomásnál, a Freeride Chekpoit-nál tájékozódhatunk. Itt megtalálunk minden adatot, lavina információt, hőmérséklet és szél információkat, valamint a pályák nehézségi szintjét is színkódolva jelölik. Figyelem ha már a freeride szektorban vagyunk, már nem jelölik és nem figyelik a lavinaveszélyes helyeket, ezért érdemes helyi, tapasztalt vezetőt fogadni!

 

Verbier, Svájc

Freeride

 

Kétség nélkül Verbier nem a kezdő freeriderek, vagy a bátortalanok hazája, de azért itt is találunk néhány lejtőt, amin érdemes kezdőként lecsúszni. Verbier síiskoláiban kérésünkre felmérik tudásunkat, és eligazítanak minket a számunkra legmegfelelőbb pályákra, ezért akár itt is kezdhetjük freeride pályafutásunkat.

 

 

Tignes, Franciaország

Freeride

 

 

Tignesben nagyszámú freeride-ra alkalmas területet találunk. A legtöbb pálya a fahatár felett található, mely a remek hóviszonyokat is garantálja. Kezdők a Toviere terület felé vegyék az irányt, ahol néhány remek lejtő visz minket Val Claret felé.

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.