Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

A Síaréna tervei

2017-02-13 18:45:00

Még javában tart a szezon, de a Síarénában már a következőre gondolnak.

SíarénaA következő szezonra újabb nagyszabású fejlesztéseket terveznek kormányzati támogatásból, az idei szezon termelte önerőből, valamint banki hitelből  

Az egyik leglátványosabb fejlesztés a következő szezonra az A7 pálya bővítése lesz. A jelenlegi hetes pályát 10 méterrel kiszélesítjük, és ebben a szélességben meghosszabbítják további 500 méterrel. Ezt azt jelenti, hogy Magyarország legnagyobb kezdő-középhaladó pályája áll majd rendelkezésre Eplényben, 1 kilométer hosszúságban. Ezzel közel 30%-al bővül majd a haladó-középhaladó oktatásra alkalmas területek mérete, egyúttal a családi pályák hossza, amit kisgyermekesek is nyugodtan használhatnak. A haladó pályák bővítése mellett nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra, ezért egy újabb tanulópályát hozznak létre a völgyben.

SíarénaA pályabővítéshez a felvonókapacitás fejlesztése is társul majd. A 2017/2018-as szezonra egy új, háromülős lift épül az új pálya teljes hosszában, ami hazánk leghosszabb, az Intersport Síaréna második ülőliftje lesz. Az új sípálya, a rajta levő gerinclift és az újonnan épülő hütte egy önálló attrakció lesz majd, ami tehermentesíti a az A1-es pálya alját és az Audi Sport Négyüléses Felvonót. A kezdő középhaladók igazi, önálló paradicsoma alakul ki, a haladó sízők pedig kényelmesen elférnek majd a jelenlegi pályarendszeren. Eszerint csúcsidőben sem kell majd várakozni a sem a négyülésesnél, sem pedig az új háromüléses felvonónál. Idén a legnagyobb sorbanállás az Audi Sport Sífelvonónál 7,5 perc volt, ugyanez a csákányosoknál 1-2 perc. A fejlesztésekkel a várakozási időt a nullára csökkentik.

SíarénaA totális kapacitásbővítés tartalmaz még sok addícionális fejlesztést. A kibővült felületre több havat kell majd gyártani, ezért további 10 hóágyú beszerzését tervezzik, a jelenlegi 44 hóágyúból álló flotta bővítésére. Ehhez egy újabb víztározó bevonása, és a szivattyúrendszer bővítése társul majd, így a hóágyártó teljesítményük is látványos mértékben növekszik.

A parkolók befogadóképességét is felemelik, a hatos parkoló meghosszabbításával körülbelül 35%-al nő a parkolók befogadóképessége. A gyorsabb megközelítés érdekében további két síbuszt állítanak hadrendbe, melyek szintén a síelők kényelmét szolgálják majd. A vendéglátás terén sem maradnak le, egy új hüttével bővül a paletta.

A fejlesztések a nyári üzemet is érintik, fontosnak tartják a négy évszakos működést. A tervek szerint a nyári attrakciók köre egy hatalmas átcsúszópályával, valamit több kisebb, de nagyon élvezetes családi attrakcióval bővül ki. Az átcsúszópályán két hegy között lehet majd átcsúszni egy drótkötélen, akár párban, 90 méter magasan körülbelül 100 km/h sebességgel. Lesz még emellett monster roller, új flow line mountain bike pálya és további családi attrakciók is helyet kapnak. A libegő tavasztól őszig üzemel, segway túráinkat a megszokottak szerint indítjuk a Malom-völgyben. Ezzel is erősítik, hogy Eplény egy téli-nyári kikapcsolódással szolgáló helyszín a Bakony szívében.

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.