Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Kis síterepek, melyek „megérnek egy misét”

2017-02-21 20:16:00

A nagy síterepek lenyűgöző számú pályáikkal nagy tömeget vonzzanak, de a kisebb, kevésbé ismert sícentrumokban is remek lehetőségek várnak ránk.

A kis síterepek rendszerint liftkapcsolatban állnak nagy testvéreikkel (ha keveseljük a helyi pályák számát), és kevésbé pezsgő éjszakai élettel szórakoztatják a nagyérdeműt, de mégis kiválóak, ha szeretjük a kevésbé zsúfolt lejtőket. A kis síterepek között is megtalálhatjuk a számunkra ideálisat, és büszkén mesélhetjük barátainknak, hogy felfedeztünk egy ismeretlen gyöngyszemet a sípalettán.

Néhány a kevébé ismert síterepek közül:

Champery

1. Champéry, Svájc

Egyik legnagyobb előnye a könnyű vonatcsatlakozási lehetőség, a tömeg mentesség, és a „Fal„ közelsége. Hátránya sajnos a svájci „árfekvés”. Természetesen csökkenthetjük az árakat, ha félpanziós ellátást keresünk, vagy apartmant foglalunk önellátással, és lemondunk az éttermi vacsorákról. A pályák középhaladó és kiváló síelők és snowboardosok számára ideális.

 

Folgaria2. Folgaria, Olaszország

Alacsony árakkal, kiterjedt síterülettel, új liftekkel és pályákkal várja a síbarátokat Folgaria, mely repülővel is könnyen megközelíthető. Legnagyobb hátránya, hogy a hét közepe táján az apres ski igen csendes. Családok és középhaladók számára kiváló síterület. Folgaria-t a harsány brit síelők elkerülik, ők inkább Madonna di Campiglio és Passo Tonale felé veszik az irányt, bár az üzemeltetők az elmúlt években új liftek felállításába, és a hóágyú rendszer fejlesztésébe sok pénzt fektettek, hogy elcsábítsák a nagyobb terepektől a síelőket.

Les Houches3. Les Houches, Franciaország

A bájos falu könnyű elérhetőséggel rendelkezik, és remek kiindulópontja a Chamonix Valley-ba tett kirándulásoknak. Legnagyobb hátránya, hogy a környező nagy síterepekre való belépéshez drága síbérlet szükséges, de a helyi lejtők kiváló lehetőségekkel kecsegtet családok számára. A lejtők kezdők és középhaladók, családok és vegyes „képességű” társaságok számára kiváló.

Grimentz

 

4. Grimentz, Svájc

Nagyszerű hó, üres pályák, könnyű elérhetőség, kiváló infrastruktúra és nem utolsó sorban gyönyörű környezet jellemzi Grimentz sícentrumát. Az alpesi átlagnál csendesebb éjszakai élet és alacsonyabb árak jellemzik, és igen, még mindig Svájcban vagyunk! A síterep kiváló célpont porhó vadászok számára.

.

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.