Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Bialka Tatrzanska

Távolság Budapesttől:
310 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
680 - 910 m
Szintkülönbség:
230 m
 
Síliftek száma:
17
Álló:
2
Ülő:
15
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Bialka Tatrzanska
 
Sípályák hossza:
6 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
1 km
Vörös:
500 m
Kék:
4,5 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Az évről évre egyre népszerűbb Białka Tatrzańska a lengyel és a szlovák Tátra közelében fekszik, 15 km távolságban Nowy Targtól, 20 km-re Zakopánétól, Bukowinától északra 680-910 m magasan.

A turistákat számos attrakció várja, nem lehet unatkozni sem nyáron, sem télen.

A telek hidegek, gyakran bőséges hóeséssel. A hőmérséklet januárban még -30 fok Celsius alá is eshet. A fekvésének és a változatos terepviszonyoknak, valamint a hegyoldalak erős lejtésének köszönhetően letéznek olyan helyek, ahol a hó nagyon sokáig megmarad (120 - 130 napig) 40 - 80 cm vastagságban. Ezeknek a körülményeknek köszönhetően a síelők nyugodtan tudnak hobbijuknak hódolni az előkészített lesiklópályákon.

Az egyik legkedveltebb síterület azok a körében, akik a családi síeléseket részesítik előnyben, illetve a kezdők esetében. A pályák szélesek, főleg a keleti lejtőkön helyezkednek el. Bialka a snowboardosokat is nagy szeretettel varja, számukra ugratók és félcsövek is készültek. Ez Lengyelország legdinamikusabban fejlődő síterülete, és egyetlen, ahol egy síbérlet érvényes az összes felvonóra( Bania és Kotelnica).

Aprés ski: éttermek, regionális kocsmák, bárok, Aquapark a Bukowina Tatrzanskában kb 6 kilométerre, motorosszánozás.*

Hozzászólások