Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Karpacz - Kopa

Távolság Budapesttől:
690 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
820 - 1350 m
Szintkülönbség:
530 m
 
Síliftek száma:
22
Álló:
2
Ülő:
20
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Karpacz - Kopa
 
Sípályák hossza:
10 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
4,5 km
Vörös:
200 m
Kék:
5,3 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Karpacz egyike a Karkonosokban található érdekes településeknek. Jöhetnek ide nyáron vagy télen, itt nem lehet unatkozni. Télen Karpacz elsősorban síparadicsom. A hótakaró általában 100 napig marad meg.

Több, mint 20 felvonó szolgálja ki a pályákat, amelyek két csoportra oszthatók: város területén lévő pályák és a Kopa-hegyen futó pályák. A Kopa hegy pályái nehezebbek, a városi pályák a könnyű kategóriába tartoznak.

Aprés ski: uszoda, fitneszterem.

Az ülős felvonóval feljuthatunk a Kopára, innét pedig már csak pár lépés a legmagasabb csúcs a Karkonosokban, a Śnieżka (1603 m tszf.). A hegyi kirándulások szerelmeseit számos kijelölt turistaút várja. A gyalogos határátkelőknek köszönhetően meg lehet ismerni a Karkonosok csehországi oldalát is.

Azoknak, akiket inkább a műemlékek érdekelnek, a Wang templomocska felkeresését javasoljuk. A XIX. sz.-ban a norvégiai Vang városból szállították ide, érdekessége, hogy az építéséhez nem használtak egyetlen szeget sem. A látogatás a helyi Játékmúzeumban egészen biztosan felejthetetlen élmény marad a gyermekeik számára, főként a fiatalabbaknak.

Szánkózni nyáron is lehet itt: a több mint egy kilométeres pályán történő lesiklás nem egy embernek megemeli az adrenalin szintjét.*

 

 

Címkék

Hozzászólások