Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Szczyrk

Távolság Budapesttől:
487 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
460 - 1257 m
Szintkülönbség:
797 m
 
Síliftek száma:
25
Álló:
2
Ülő:
23
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Szczyrk
 
Sípályák hossza:
39 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
4 km
Vörös:
14 km
Kék:
21 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

A szlovák határnál, a Tátrától nyugatra található a Sziléziai Beszkidek tájvédelmi körzet, hét síközponttal. A régió fővárosa Szczyrk (a könnyebb megjegyezhetőség kedvéért: kiSCSIRKe). A szolgáltatások minősége semmivel sem rosszabb a zakopaneinél, viszont itt soha nem fúj olyan erősen a szél, mint a Tátrában.

A Beszkidek - hegység lankás hegyvonulatokból, elnyúló völgyekből áll. Faunáját bükk és fenyő erdők keveréke jellemzi. Tökéletes üdülő- és kirándulóhely. A Beszkidek hegység nemcsak télen, hanem nyáron is rendkivül csábító úti cél a sport és a természet szerelmesei számára. Biciklizésre, túrázásra, valamint vizi sportok űzésére is lehetőség nyílik a térségben.

A Beszkidek télisport-fővárosa Szczyrk.

A sízésnek itt nagy hagyományai vannak, de az utóbbi időkben nemcsak a síelők, hanem a snowboardozók egyik kedvenc helye is, a széles lesiklópályák ugyanis snowboardozásra is kiválóan alkalmasak. Ezen kívül gyerekfelvonók, több tanulópálya, sok kilométernyi sífutópálya, négy síugrótorony is várja a havas kalandokra vágyókat. Profiknak a 3 km hosszú FIS pályát ajánljuk. A számos pálya különböző nehézségű, ezért minden tudásszintű síelő megtalálja a számítását.

A felvonók és a pályák két fő központhoz tartoznak. Az egyik a Czyrna-Solisko Síközpont, a másik a Centralny Osrodek Sportu (C.O.S.). Hóágyúk és ratrakok boztosítják a pályák karbantartását. Néhány pálya rendelkezik esti világítással.

Aprés ski: éttermek, regionális éttermek, bárok, motorszánozás, szauna, uszoda, tekepálya, sportcsarnok.*

 

Címkék

Hozzászólások