Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Bánkút

Távolság Budapesttől:
forgalom nélkül 2 óra 26 perc, 214 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
800 - 970 m
Szintkülönbség:
170 m
 
Síliftek száma:
9
Ülő:
9
 
Hóréteg vastagsága:
30-33 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-14
Webkamera
Bánkút
 
Sípályák hossza:
19,9 km
Fekete:
1,1 km
Vörös:
500 m
Kék:
1,8 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
16,5 km
 

A Bükk hegység természeti adottságai révén minden évszakban csodálatos élményt nyújt az ide érkezőknek. Bánkút a hegység központjában helyezkedik el, hazánk egyik legmagasabb pontja, a Bálvány csúcs 956 méter magas. A környék teljes képet nyújt a Bükk hegység növény és állatvilágáról, különlegességnek számít az Istállóskői barlang, a Bükk-fennsík, a Szalajka völgy, a Szentléleki zárda rom, a Dédesi vár, a Csipkéskúti ménes, a Nagymező és a fennsík szélén elhelyezkedő, csodálatos kilátást biztosító "látó kövek". Bánkútról - tiszta időben - télen-nyáron láthatók az alacsony és magas Tátra csúcsai. Bánkúton vezet keresztül az országos "Kék-túra", valamint a "Vásárhelyi" emléktúra útvonala.

Bánkút a magyar téli tömegsport fellegvára. Nyolc lesiklópályán, négy húzó, négy tolókaros sífelvonó, egy bébilift, hóágyúk és ratrakok biztosítják a kíváló síelési lehetőségeket. A nehéz, a közepes valamint a tanulópálya között válogathat ki-ki tudásának megfelelően.

Bánkút

A jövő "síbajnokai" elzárt pályán ingyenes bébilift segítségével sajátíthatják el a síelés alapjait. A téli időszakban amatőr sí- és snowboard versenyeken mérhetik össze tudásukat a lejtők szerelmesei. A szánkózók az elkülönített szánkópályát használhatják.
A sífutóknak három kijelölt sífutópálya áll rendelkezésére a Bükk-fennsík legszebb részén. A pályák jól karbantartottak és jelzéssel vannak ellátva.

Esti, villanyfényes síelésre is van lehetőség, egészen 21 óráig a síterep üzemeltetői által meghirdetett napokon.

Bánkút a Bükki Nemzeti Park része, ezért különleges védelmet élvez!!

A sípályánál találhatunk éttermet, büfét, sí- és snowboard kölcsönzőt és szervízt, valamint a bajba jutottakon a símentő szolgálat munkatársai segítenek.

Bánkút sítérkép

Bánkút megközelítése: A 3-as főúton Miskolcig, majd a Lillafüred jelzést követve Lillafüredig, tovább Ómassa irányába a Pisztrángos telepig, onnan a Bánkút táblát figyelve a szerpentinen lehet eljutni Bánkútra.

Eger irányából: Eger-Felsőtárkány-Lillafüred-Pisztrángos telep Bánkút útvonalon, vagy Eger-Szilvásvárad-Mályinka-Bánkút útvonalon lehet eljutni.

Menetrendszerinti buszjárat nincs, a városi busz /15-ös/ Ómassáig közlekedik, innen gyalog Bánkút 5 km a sárga + turistajelzésen.

Bánkút

 

Hozzászólások