Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Dobogókő

Távolság Budapesttől:
km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
522 - 700 m
Szintkülönbség:
178 m
 
Síliftek száma:
1
Ülő:
1
 
Hóréteg vastagsága:
15-20 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-14
Webkamera
Dobogókő
 
Sípályák hossza:
2,2 km
Fekete:
200 m
Vörös:
1 km
Kék:
1 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Hazánk legelső sípályáit Dobogókőn alakították ki 1923-ban. Régen - évtizedeken keresztül - a Pilisi Parkerdőgazdaság tartotta karban és üzemeltette a sípályát a síházzal és a melegedővel együtt,mely az 1990-es évek elejétől több magánszemély tulajdonába került. A Dobogókőért Alapítvány 2003-ban vette át a síterepet, amely egykor versenypályának épült, de elhanyagolt állapota miatt a síelők zöme elpártolt a tereptől. Az alapítvány folyamatosan fejleszti a síterepet, mely remélhetően újra Magyarország egyik téli sport központjává válhat.  Dobogókő

Az 1-es pálya 980 m hosszú, felső része meredek, az alsó fele lankás,melyet külön köteles felvonó is kiszolgál. Kezdőknek, tanulóknak is ajánlható. A 2-es pálya az 1-es alsó felének alternatívája, 520 m hosszú, könnyű pálya - A 2006/2007-es szezontól újra használható a Dobogókőről Pilisszentkeresztre vezető, mintegy 6 km hosszú síút is.

Dobogókő és Budapest távolsága 25-30 km, így fél óra alatt elérhető. Budapestről Pomázon és Pilisszentkereszten át vezet egy jó minőségű, még télen is könnyen járható műút Dobogókőre. A Budapest felől érkezők számára legcélszerűbb útvonal a 11-es főút DobogókőSzentendre felé majd Pomáz - Dobogókő felé. A sípálya a nagy parkolótól kb. 700 méterre, a Zsindelyes büfénél található.

A dobogókői sípálya sajnos nem rendelkezik hóágyú rendszerrel, így a szezon hossza teljes mértékben az időjárástól függ. Éppen ezért a szezon meghossszabbításához az alapítvány lépéseket tesz a hóágyú rendszer kiépítésére, valamint beülős felvonó megvalósítására.

Természetesen a nyári kirándulókról sem feledkeznek meg, az ő kedvükért körpanorámás kilátótorony, játszótér és kalandpark építését tervezik.

Síkölcsönzés a sífelvonó felső állomása és a sípálya között található zöld faháznál, illetve síoktatás előzetes bejelentkezés alapján lehetséges.

Zsindelyes

 

Étkezés a Zsindelyes Vendéglőben, pályaszállás az Alapítvány fűtött jurtáiban lehetséges. A Zsindelyes Vendégház már maga megér egy kirándulást. A vendégházban ehetünk egy finomat, gyönyörködhetünk a Makovecz Imre tervezte épület nagyszerűségében felmelegedhetünk nyitott kandallónál.

 

 

A jurták 8 személyesek, fűthetőek, egész évben használhatóak, elektromos csatlakozási lehetőséggel ellátottak. Mosdó, zuhanyzó a közeli faházban található.

jurtajurta

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások