Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Dorog

Távolság Budapesttől:
km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
- m
Szintkülönbség:
0 m
 
Síliftek száma:
1
Ülő:
1
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Dorog
 
Sípályák hossza:
100 m
Fekete:
-
Vörös:
-
Kék:
100 m
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 
Dorog, (Budapesttől mindössze 40 km-re) Komárom-Esztergom megye keleti részén a Pilis és a Gerecse által közrezárt völgy északi bejáratánál található iparváros, a Dorogi kistérség központja. Ma már több mint 12000 ember él itt a Pilis, a Dunakanyar és a főváros vonzó közelségében.

2000. december 10-én nyitotta meg kapuit a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán (Dorog, Iskola u.1.) a több, mint 500 m²-es műanyag borítású tanpálya, amely Komárom-Esztergom megyében az egyetlen olyan sízésre alkalmas terület, amely műanyag felülete miatt októbertől egészen áprilisig segítséget nyújt a téli sportok kedvelőinek.

2001-ben Ausztriából hozott „tolókaros felvonóval” is bővült a pálya. A világítás korszerűsítése lehetővé tette, hogy az esti hangulatos órákban is élvezhessük a sízést. A színvonalas síoktatás reményében ellkészült a gyermekek és a kezdők számára kialakított kispálya, amely azért fontos, mert így a kezdő sízők a haladóktól elzárt területen, zavartalanul tanulhatnak.

A pályát egy teljesen sík terepen építési törmelékekből és egyéb termőföldnek nem alkalmas anyagokból emelték, és így egy 55 méteres 500 négyzetméternyi műanyag csúszófelületű pályát alakítottak ki.

A pályához kölcsönző is tartozik. Síléceket és bakancsot egyaránt lehet bérelni a helyi síházban, ami egy TV-vel és videoval felszerelt melegedő is egyben. Síoktatók gondoskodnak a kezdők tanításáról. Igény esetén videokamerás mozgáselemzésre is van lehetőség.

Tehát teljesen kezdők lécre fel ! Indulás Dorogra.*

Címkék

Hozzászólások