Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Dunakömlőd - Paks

Távolság Budapesttől:
111 km
 
Magasság:
125 - 185 m
Szintkülönbség:
60 m
 
Síliftek száma:
1
Ülő:
1
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-01-24
Dunakömlőd - Paks
 
Sípályák hossza:
400 m
Fekete:
-
Vörös:
400 m
Kék:
-
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

 

Dunakömlőd Pakstól 5 km elhelyezkedő és a városhoz tatozó, dombokra épült település a 6-os főút mellett mely az 1980-as évek közepe óta, amikor néhányan a síelés szerelmesei közül összefogtak a Paksi Atomerőmű vezetőségével és néhány külföldi vendégmunkással, kivilágítható felvonós sípályájával rendelkezik. A kis tengerszint feletti magasság ellenére (125-185 méter) minden télen sikerül beüzemelni. Volt olyan év, amikor 45 napon keresztül nyitva tudták tartani a kis pályát.

A pálya területét ideálisan választották ki, az éjszaki lejtő jól tartja a havat. A pálya szintkülönbsége kb. 60 méter, hossza 300-350 m és szélessége 50-100 m. A sípálya ideális családoknak, kisebbek-nagyobbak és a profik sem unatkoznak. A pálya füves, kőmentes, ráadásul a környékbeliek minden ősszel gondosan lenyírják a füvet, így már minimális 10 cm-es havon is lehet sízni.

A sípálya 'csúcsára' egy 320 méteres kampós felvonó 3 perc alatt röpíti fel a hó szerelmeseit, és óránként akár 400 embert is fel tud szállítani. A pálya üzemeltetői szívesen várják a snowboardosokat is, a szánkózóknak pedig külön pálya áll rendelkezésükre.

Természetesen működés esetén a pályán oktatás a büfében szíves vendéglátás van egészen estig, mert a pályát ki tudják világítani.

A falunak messze földön híres halászcsárdája van, ahová gyakran térnek be a 6-os úton elhaladók.*

 

 

 

 

 

Hozzászólások