Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Eplény

Távolság Budapesttől:
forgalom nélkül 1 óra 25 perc, 124 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
333 - 530 m
Szintkülönbség:
197 m
 
Síliftek száma:
7
Álló:
1
Ülő:
6
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Síbérlet árakat itt talál: http://siarena.hu/felvono-arak/
Hóréteg vastagsága:
105-110 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-29
Eplény
 
Sípályák hossza:
7,2 km
Fekete:
1,3 km
Vörös:
1 km
Kék:
4,9 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

SíarénaEplény Veszprémtől 15 km-re, Budapesttől 115 km-re a Bakony déli részén helyezkedik el, és jól karbantartott műúton érhető el. Az Ámos-hegyi Pihenőerdőben találjuk Intersport Siaréna néven az Eplény külterületén található sípályarendszert.

Az RFK Kft. 2006-ban a már meglévő pályák és felvonók mellé újabbak építésével hazai viszonylatban egyedülálló síarénát hozott létre. Csak néhány paraméter: a 7,2 km összpályahosszon 3 csákányos és 3 tanulólift működik. Valamint 2009. decemberében adták át Magyarország első négyüléses felvonóját. Száraz teleken 40 hóágyúval havazhatják be a pályákat. Korszerűsítették a pályavilágítást, mágneskártyás beléptető rendszert üzemeltek be. Versenyeket is szívesen rendeznek, ezért kapukat és időmérő berendezést vásároltak.

Magyarország legmeredekebb sípályája itt található, (30 fokos lejtő), de a kezdők is bátran jöhetnek, hiszen ők szakoktatói segítséget kaphatnak a síiskolában és a lankásabb pályáknál tanulólift várja őket. Már a 'csúcsról' is többféle képpen lehet lefelé indulni, így a sízés nem válik monotonná, váltogathatjuk a pályákat. Esti sízésre is van lehetőség.

Természetesen igazi síaréna nem maradhat szolgáltatások nélkül. Tehát síkölcsönzés, síszervíz, szaküzlet, oktatás, ingyenes parkoló, pályaszállás mind mind megtalálható.

 

Hozzászólások