Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Kékestető - Mátraháza

Távolság Budapesttől:
99 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
784 - 1014 m
Szintkülönbség:
230 m
 
Síliftek száma:
5
Ülő:
5
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Felnőtt napi jegy 4500.-Ft, gyerek napi jegy:3500.-Ft,
Hóréteg vastagsága:
70-80 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-20
Webkamera
Kékestető - Mátraháza
 
Sípályák hossza:
3 km
Fekete:
600 m
Vörös:
400 m
Kék:
2 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Kékestető az ország legmagasabb pontja, mint turisztikai látványosság egyedülálló lehetőségeket biztosít arra, hogy az egyéni vagy szervezett formában érkező vendégek megcsodálják a Mátra panorámáját, élvezzék a magaslati gyógyhely különleges klímáját és a rengeteg napsütést.

Hazánk legmagasabb pontjára szinte mindenki elzarándokol, de talán az igazi szezon a tél beköszöntével kezdődik. Innen indul Magyarország leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú, és Mátraháza fölött, a Veronika-rétnél ér véget. A „déli pályát” — amely valójában nem déli, de a köztudatba ez a név került be — teljes hosszán végigsízők a Veronika-réttől síbuszokkal juthatnak vissza Kékestetőre. A másik sípálya az északi, ami gyakorlott sízőknek ajánlott A déli pályán tányéros, míg az északin kampós lift segít a feljutásban.Kékes északi pálya

A Mátra Centrum Kft. korszerű sípályává varázsolta Kékestetőt. Ennek első elemeként 2003-ra a  déli sípálya teljes, 1800 m-es hosszát 40-60 m szélesre bővítették, felületét kőmentesítették. Új gépek gondoskodnak a pályák egyenletes és tartós minőségéről, a hó utánpótlását pedig hóágyúk végzik. Esti sízésre is lehetőség van, kiépült a világítás, emellett a hangosításnak köszönhetően zene szórakoztatja a vendégeket. Új pihenők épültek, a Veronika-réntél és a pálya tetején. A csúcson lévő igencsak rozzant Tető étterem is megszépülve várja a vendégeket. A sípálya szakképzett síoktatóval várja a kezdőket, és lehetőség van síeszközök kölcsönzésére is. Jegy és bérlet vásárlására Mátraházán a parkolóban van lehetőség, ahol korszerű információs iroda várja a síelőket.

A kékestetői sípálya szintkülönbsége 230 méter, és a pálya 3160 m összhosszúságú. A sízés szerelmesei 3 pályán élvezhetik a lecsúszást. Természetesen a snowboardosok is találnak megfelelő szórakozást maguknak.

A vendég érkezésekor Mátraházán szintén újdonságokkal találkozhat: bővített parkoló, és egy a látogatók minden igényét kielégítő információs és jegyiroda épült. Megközelítés: Gyöngyös felől a 24-es úton juthatunk el Mátraházáig, onnan pedig a Mátra Centrum Kft. síbuszaival lehet Kékestetőre feljutni. A síbérlet ára tartalmazza a síbuszok egész napos használatát.

2011 őszén felújították a TV Torony kilátót, mely  teljes átalakításon ment keresztül. Új üvegportálok kerültek beépítésre, amelyek között teljes üvegrészek is találhatók, most már tényleg elmondhatja a látogató, hogy "talpa alatt az ország". A teljesen új fűtő-hűtő rendszer biztosítja a zárt kilátórész megfelelő hőmérsékletét télen-nyáron. A belső tér is teljesen átalakult és új dizájn még látványosabbá teszi az ott töltött időt. A korábbi értékeket megőrizve továbbra is kiállításra kerül az egyedülálló mini palack gyűjtemény és nyitva az ország legmagasabb pontján található megújult presszó.

A belépőjegy árak változatlanok és csoportoknak továbbra is kedvezményt biztosítunk.

Hozzászólások