Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Mátraszentistván

Távolság Budapesttől:
112 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
675 - 821 m
Szintkülönbség:
146 m
 
Síliftek száma:
7
Ülő:
7
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 5500 Ft
Hóréteg vastagsága:
65-85 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-15
Webkamera
Mátraszentistván
 
Sípályák hossza:
3,4 km
Fekete:
1,1 km
Vörös:
1 km
Kék:
1,3 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Három falu - egy sízóna a Mátra szívében. A téli sport szerelmesei 9 változatos sípálya közül választhatnak. Izgalmas ívek a lendületes sízőknek, szelíd lankák a kényelmesebb síelőknek.

A közel 4 km-es pályarendszeren, ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan a kíváló hóviszonyok és a hógarancia biztosításáért. A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el. Tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, különféle nehézségi foka, s a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az ország legtöbb szolgáltatást nyújtó családi síterepévé vált.Sípark esti sítérkép

A mátraszentistváni sipályákat Hazánkban már csak Sípark néven emlegetjük. A 2004-ben átadott és azóta folyamatosan fejlesztett hóágyúrendszere a legjobb svéd és a legmodernebb amerikai hóágyúkat alkalmazza, amelyek akár 1 nap alatt 30-40 cm-es tartós hóval képesek behavazni a Sípark felső pályáit. A hóágyúrendszernek és a Sípark különleges mikroklímájának köszönhetően az elmúlt években a Sípark volt a legtöbb havas napot biztosító magyarországi síterep, átlagosan 2,5-3 hónapos nyitvatartással!  A 2009/10-es szezonban új, nagyteljesítményű hóágyúkkal és megújult szivattyúállomással próbáljuk még hóbiztosabbá tenni pályáinkat! A Síparknak tehát nem a havazásra hanem a hidegre kell várnia.

A Síparkban Snowtubing pálya is található. Csak be kell ülni a "gumifánkba", felszállni a varázs szőnyegre és felszállítatni magunkat a pálya tetejére, majd a karbantartott, különlegesen kialakított pályán leereszkedni a lejtőn.

A Síparkban, korszerű síliftek kerültek telepítésre, melyek lehetővé teszik a gyors és kényelmes utazást. A pályák „ördögeit” vagy „angyalait” 4 db húzó, 2 db köteles és 1 db mozgójárda sílift fogadja a völgyállomásokban. A pályán egy fekete, 3 piros , 5 kék pálya található. Esti sízésre is alkalmassá tették a pályát.

Hosszabb távú fejlesztéseken is gondolkodnak. Terveik között szerepel egy újabb 10 hektáros terület sípályává alakítása, egy négyüléses sífelvonó valamint parkolók építése. Ezekkel a fejlesztésekkel a Sípark felvehetné a versenyt a kisebb Ausztriai síterepekkel.*

Kattintson a Sípark 2011/12-es fejlesztéseiért !

Hozzászólások