Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Mátraszentlászló

Távolság Budapesttől:
112 km
 
Magasság:
- m
Szintkülönbség:
0 m
 
Síliftek száma:
2
Ülő:
2
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2014-01-29
Mátraszentlászló
 
Sípályák hossza:
1,2 km
Fekete:
-
Vörös:
700 m
Kék:
500 m
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

A Mátra fennsíkja Óvártól Ágosvárig, keleten Galyáig, délen Bagolyirtástól Nagyparlag-pusztáig tart. Ezen a részen található egy kedves kis falu: Mátraszentlászló.

Alig 70 állandó lakosa a feltevések szerint német vagy szlovák eredetű, egy részük ma is tótnak tartja magát. A település 800 méter magasságban van. A meredek főutca mindkét oldalán sok üdülő és víkendház áll: hangulatos csárdáikban a szlovák ételek is megtalálhatók. Mátraszentlászlón jóval több a napsütés, mint a környék völgyeiben. A természetjáróknak minden évszakban sok örömet kínál a Mátra ezer arca.  A téli sportok szerelmesei is megtalálják itt a szórakozást. Két felvonós sípálya és egy szánkópálya is van a közvetlen közelben.

Mátraszentlászlón három pályán sízhetünk. Van egy 50 méteres tanpálya kezdőknek, egy 280 méter kezdőknek  és haladóknak valamint egy 300 méter hosszú haladók és profik számára kialakított pálya.

A pályák tetejére egy alacsonyvezetésű 270 m hosszú kampós felvonó,(szállítható személyek száma egy menetben 15 fő) és egy 160 méteres tolókaros felvonó a haladó pályán, (szállítható személyek száma egy menetben 15 fő) szállítja fel a sízni vágyókat.

A felvonó igény szerint  hétköznap is, de hétvégén mindkettő üzemel! Nyitva tartás minden nap 9:00-tól 16:00-ig. A pályákat naponta, folyamatosan karbantartják, ezért minőségük kifogástalan.

A pályánál síházat is üzemeltetnek, ahová sítáborokat is szerveznek.*

Hozzászólások