Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Sátoraljaújhely

Távolság Budapesttől:
261 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
250 - 480 m
Szintkülönbség:
230 m
 
Síliftek száma:
3
Álló:
1
Ülő:
2
 
Hóréteg vastagsága:
87-95 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-28
Sátoraljaújhely
 
Sípályák hossza:
5 km
Fekete:
300 m
Vörös:
700 m
Kék:
500 m
 
Zöld:
-
Sífutó:
3,5 km
 

A sportcentrum a Magas-hegyen 508,5m magasságában található, ahová gyalogosan, közúton de akár libegővel is ellátogathatunk. A sportcentrumban lényeges fejlesztéseket terveznek.

Jelenleg 2db sí, 1 db 3500 m-es sífutó és 2 db szánkópálya áll a vendégek rendelkezésre, melyeknek hossza 1450 m. A sípályákhoz felvonóval vagy libegővel juthatunk fel.

Mindkét sípályán felvonók működnek. Az I-es pályán piros és kék jelzésű szakaszokon sízhetünk. A felvonó a piros szakaszig viszi fel a sportolókat, a pálya tetejére libegővel juthatunk. A II-es pálya tetejéről fekete pályán sízhetünk úgy 250 méter hosszan, majd 500 m-en piros jelzésű a pálya, majd az alsó szakasz következik ahol a könnyebb kék pálya következik. Az I-es pálya végénél találhatjuk a sífutó pályát.
A sportlétesítményen a Sátoraljaújhely STK síszakosztálya valamint símentő szolgálata működik, találhatunk büfét és melegedőt, valamint kisebb javításokra alkalmas síszervíz is várja a látogatókat.

Fejlesztések

2009 végére a sportcentrumban finiséhez érkeznek a fejlesztések, melynek eredménye képpen Magyarország leghosszabb 4 sínes télen-nyáron használható bobpályája készült el. E pályán a bátrak akár 40 km/h-ás sebességgel 2275 méter hosszan suhanhatnak a műanyag alapú pályán.

A sportcentrumhoz tartozó tanuló pálya a város központjában található, 2008 őszén nyitott, ahol az oktatás már gyenge hóviszonyok esetén is elindul. Korlátozott esetekben szánkózni is lehet e pályán.

A magas-hegyi libegő hazánk leghosszabb, sípályához csatlakozó libegője, mely 2001. decemberében indult, hossza 1332 méter. A három állomással rendelkező libegő legmagasabb, földtől mért távolsága 14 méter, és egyszerre 200 személyt tud gyönyörű panorámával elkápráztatni. A 19 perces útra ha legalább 30-an vagyunk akkor nem csak üzemidőben van lehetőség, hanem előzetes egyeztetés alapján nyitvatartási időn kívül is.

A sípályán esti sízésre és sífutásra is van lehetőség, a sífutó pálya az I-es pálya végénél található, valamint két szánkópálya is várja a hó szerlmeseit.*

Hozzászólások