Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Marmolada Gletscher

Távolság Budapesttől:
864 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1446 - 3342 m
Szintkülönbség:
1896 m
 
Síliftek száma:
38
Kabin:
10
Álló:
17
Ülő:
11
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 41 € / 6 nap 206 €
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-01-25
Marmolada Gletscher
 
Sípályák hossza:
-
Fekete:
-
Vörös:
-
Kék:
-
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Az Arabba síterep közvetlenül kapcsolódik be a Sella rondai síkörhinta 1200 kilométernyi pályarendszerének közepébe, a Dolomit Superski része és a Dolomitok egyik legjobban karbantartott pályarendszere. Két hágó között, a Passo Podoi és a Passo Campolongo között található, Cortina D'Ampezzótól csupán 30 km-re van. A síparadicsom 1450 és 3300 m között fekszik. A síterep 38 sífelvonóval és 76 kilométernyi pályával rendelkezik. Itt található a Marmolada gleccser 12 km hosszú pályája is, amely egyedülálló élményt nyújt a síelőknek, és nyáron is síelhető.Arabba

A Marmolada gleccser - Malga Ciapela, a maga 3342 méterével a Dolomitok legmagasabb csúcsa, amelyet a Dolomitok királynőjének neveznek. Ide tartoznak Arabba lejtői, a Fodom völgy gyöngyszemei a gyönyörű Porta Vescovóval és Padonnal, mely utóbbi a “four passes tour”- ként (négyállomásos kirándulás) is ismert Giro del Sella Ronda egyik legnevezetesebb pontja.

Arabba a Dolomitok szivében fekszik 1600 m-en, magas hegyekkel körülzárt hangulatos alpesi üdülőfalu. A környék kultúrtörténeti érdekessége, hogy az első világháború alatt számos döntő csata zajlott erre. A közelben található a Serrai di Sottoguda szurdok, mely egy valóságos természeti csodának számít, egy kb. 2 km hosszú sziklába vájt kanyon.

A síterep fekvése és magassága miatt az egész szezonban fantasztikus havat garantál. Marmolada és Arabba bár két külön síterület, de a 2000/2001-es szezontól egy síbérlettel besízhetjük a pályarendszereit. A hegyoldalakon jellemzőek a széles, jó vonalvezetésű pályák minden nehézségi fokozatban. A pályák hosszabbak az átlagosnál. A Punta Rocca 327o m magas csúcsától a Malga Ciapelléig vezető, 12 km-es pálya Arabba alighanem legszebb és leglátványosabb lesiklóterepe, melyet tekintélytparancsoló, vadregényes sziklák szegélyeznek. Malga Ciapelából indul a kabinos felvonó, három szakaszban a Marmolada gleccserre.

A snowboardosokat funpark várja, a sífutók is hódolhatnak szenvedélyüknek.

Aprés ski: helikopteres síelés, sí alpinizmus, nordic walking, telemark síelés, motoros szános kirándulás, “ciaspe” síbotos séták, jégmászás, korcsolyapálya, uszoda, éttermek, bárok.

A Budapesttől 850 kilométernyi út legnagyobb része autópálya, de a végén embert próbáló hegyi úton kell vezetnünk. Hólánc és téli gumi elengedhetetlen felszerelése legyen autónknak.

Ajánlott útvonal: Budapest- Bécs-Linz-Salzburg-Innsbruck- Brenner. Az autópályáról Fortezza után kell letérni az SS 49-es útra, majd San Lorenzo di Sebatonál elfordulni az SS 44-re La Valle felé - Corvara - Arabba felé*

Hozzászólások