Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Kronplatz - Dolomiten / Plan de Corones

Távolság Budapesttől:
824 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
950 - 2275 m
Szintkülönbség:
1325 m
 
Síliftek száma:
32
Kabin:
20
Álló:
6
Ülő:
6
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 41 € / 6 nap 209 €
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Kronplatz - Dolomiten / Plan de Corones
 
Sípályák hossza:
105 km
Fekete:
16 km
Vörös:
36 km
Kék:
53 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Az az ultramodern, hóban, napsütésben és komfortban bővelkedő síterep Brunico várostól délre A "Dolomiti Superski" síparadicsom szívében fekszik. A ritkás erdőkkel tarkított Plan de Corones hegység szinte teljes felületét sípályák borítják.kronplatz A pályák 90%-a hóágyúzható. A Glatzkopf hegycsúcson található harang kilátóból tiszta, napos időben gyönyörű körpanoráma csodálható meg. Különféle sporttevékenységek kerülnek itt megrendezésre, mint pl. a Biathlon Worldcup, a Puster-völgyi Símaraton valamint a Gsiesertal-verseny, Dél-Tirol legnagyobb sporteseménye. Kronplatztól 1-1 órányi autóútra található a Dolomitok másik két neves pályarendszere, Cortina d'Ampezzo és a Sella Ronda.

Brunico hangulatos belvárossal és üzletekkel csalogatja a turistákat. Várát a télen odalátogatók csak kívülről tudják megszemlélni, mivel zárva tart.

A kellemes lankásabb pályáktól a komolyabb fekete pályáig minden nehézségi fokban található megfelelő terep, így a kezdőtől a haladó szintig mindenki kedvére tud síelni. A pályák közül négy a hegytetőtől egészen a hegy lábáig vezet, így folyamatosan síelhetünk akár 6,5 km-en át! Nincs sorbanállás, tömeg és lökdösődés.

A snowboardosok nagy örömére egy szuper félcső is rendelkezésükre áll. Családoknak is teljes szívből ajánljuk ezt a területet.

 

A közelben levő úticélok: Brunico, Chienes, Issing, Rasun, Riscone, San Martino in Badia, San Vigilio di Marebbe, Villa Ottone, Perca, Terento, St. Lorenzen, Rasa *

Hozzászólások