Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Val di Fiemme - Cavalese - Predazzo

Távolság Budapesttől:
872 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
860 - 2415 m
Szintkülönbség:
1555 m
 
Síliftek száma:
45
Kabin:
8
Álló:
26
Ülő:
11
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 37 € / 6 nap 189 €
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Val di Fiemme - Cavalese - Predazzo
 
Sípályák hossza:
109 km
Fekete:
20 km
Vörös:
49 km
Kék:
40 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

A Dolomitok kapujának is szokták hívni, utalva a Dél Tirol felőli megközelíthetőségére. Gazdagon felszerelt síterület, Trentinotól észak-keletre húzódik. Négy pályarendszerből áll, melyeket ingyenes síbuszjárat köt össze. Történelmileg is jelentős körzet, már a feudális középkorban is szerepet játszott egy-egy települése. Cavalese-en a 13 sz.-ban a trentiói Bischofok nyári rezidenciája volt, illetve 1110 - ben a Val di Fiemmeiek völgyközösséget alkottak.

Páratlan természeti adottságokkal rendelkezik Trentino legszebb és legnépszerűbb része. Európa egyik legcsodálatosabb erdeje található itt.

A hegy lábánál összesen 150 km hosszúságú sípálya van és két nagy sífutási központ, mind hóágyúval van ellátva. Itt rendezik meg a sí világkupát is. A kezdőktől a jól sízőkig mindenkinek ajánlható. A magasabb szakaszokról csodálatos panoráma tárul a szemünk elé. A Latemar sícentrum a Fiemme-völgy legizgalmasabb része egy igazi „síhintát”, azaz hegyeken, völgyeken átívelő változatos síélményt ígér. A Ski Center Latemar liftjeihez és pályáihoz három helyről mehetünk fel; Obereggen (1500 m), Pampeago (1757) és Predazzo (1018 m) üdülőhelyekről.

Családosoknak is ajánljuk e terepet. A snowboardosok örömüket lelhetik az itt található funparkokban. (Alpe Cermis 100 m félcső, funpark, Alpe Suisa: 600 m boardercross és snowboard park.) A sífutók számára is remek lehetőségeket rejt ez a helyszín. Több, mint 30 éve pedig minden januári hónapban megrendezik Val di Fiemme - Val di Fassa területén a méltán híres "Marcialonga" sífutóversenyt.

Aprés ski: fedett medencék, bowling, masszázs, síugró sáncok és korcsolyapályák, lovaglás, sportközpont teniszpályákkal, siklóernyő, mozi, színházak, múzeumok, esti síelés.

Predazzo: bobpálya.*

Hozzászólások