Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Sappada

Távolság Budapesttől:
681 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
- m
Szintkülönbség:
0 m
 
Síliftek száma:
16
Álló:
5
Ülő:
11
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
30€/nap
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2017-03-17
Sappada
 
Sípályák hossza:
45 km
Fekete:
3 km
Vörös:
13 km
Kék:
9 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
20 km
 

sappadaSappada Olaszország északi részén Veneto tartományban, az osztrák határhoz közel 1250 m tengerszintfeletti magasságban helyezkedik el. Az 1500 lelket számláló városkát télen és nyáron egyaránt ellepik a turisták. A kisváros a völgy teljes szélességében elterül, a Piave folyóval az oldalán, melynek forrását is a közelben találhatjuk. A környező alpesi környezet, a 2700 méter magasságot elérő hegyek, a Perallba, melynek lábánál születik a Piave folyó, a tűlevelű fák, és a mezők ahol nyáron állatok legelésznek, télen fehér sípályává válnak, ahol síelők százai csúszhatnak a tudásuknak megfelelő szintű lejtőn.

Sappada különlegességét nem csak a helyi nyelvjárás, hanem a falu elrendezése adja. A kisváros 15 falucskára van osztva, ezek közül néhányban újonnan épült házakat találhatunk, de a legizgalmasabb részekben antik faházakat láthatunk, melyek érintetlenül megmaradtak. Ezeket a részeket „Sappada Vecchia”-nak vagy Old Sappadának is nevezik. A város fő bevételi forrása a turizmusból származik. Évről évre több és több látogató érkezik, hogy itt pihenjen, szippantson a friss hegyi levegőből, vagy a számos sportolási lehetőség közül választva aktív pihenéssel töltse szabadságát.

A tökéletes méretű síterep kitűnő helyszín a kisgyermekes családok részére, többek között  azért is, mert a síiskolák a napos hegyoldalakon helyezkednek el, valamint az olcsó síbérlet miatt.

A sízés szerelmesei több mint 25 km-nyi pályából választhatnak tudásuknak megfelelőt. A pályák szükség esetén hóágyúval behavazhatók, így decemertől egészen áprilsig hóbiztosak. 7 db kék (9 km), 9 piros (13 km) és 1 fekete (3 km) pálya várja a sízőket. A pályákra 4 kétüléses, 1 együléses felvonó valamint 11 sílift szállítja fel a csúszni vágyókat. A sífutás kedvelőinek 20 kilométeres sífutó pálya van kialakítva, míg a snowpark az adrenalin függő snowobardosoknak nyújt megfelelő szórakozást.

sappada

 

De nem csak sízésből állhat a nap. A 2003/2004-es szezon nagy beruházása Nevelandia kialakítása volt. Itt a gyerekektől, tinédzsereken át a felnőttekig, mindenki talál magának szórakozást.

Lehetőségünk van, hogy egyéb havas sportokat is kipróbálhassunk, így pl.  a téli hegymászást, a hótalpazást, a kutyaszánozást, a  motoros szánkózást, a lovas szánkózást. *

 

Címkék

Hozzászólások