Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Folgarida-Marilleva

Távolság Budapesttől:
931 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
932 - 2179 m
Szintkülönbség:
1247 m
 
Síliftek száma:
27
Kabin:
7
Álló:
15
Ülő:
5
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Elő- és utószezonban a felnőtt 31€/nap, főszezonban 35€/nap, újév 38€/nap. A 3-14 napos bérlet 8 éves korig felnőtt kíséretében ingyenes (1 felnőtt-1 gyerek). Nyugdíjas 15%, ifjúsági 30% és csoport kedvezményt is adnak.
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Webkamera
Folgarida-Marilleva
 
Sípályák hossza:
53 km
Fekete:
7 km
Vörös:
21 km
Kék:
25 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

folgaridaFolgarida és Marilleva két szomszédos síterep  Val di Sole-ban a "Nap Völgyében". A Brenta Dolomitok 3000 méter magas hegyei között fekvő síterepek nem csak kitűnő mirkoklímájuknak, hanem a modern hóágyú rendszernek is köszönhetik hóbiztosságukat. A pályák 90 %-a hóágyúzható. A szezon áltatlában december elejétől április végéig tart. A síterepek közvetlen összeköttetésben vannak Madonna di Campiglio síterepével, így aki kombinált bérletet vásárol 120 km-nyi pályán mutathatja be tudását. A tökéletesen gondozott sípályákat nem csak liftek és pályák, hanem ingyenes buszjárat is összeköti.

Folgarida, a modern síkomplexum, 9 km-re Madonna di Campiglio-tól, egy édes illatú fenyőerdő közepén fekszik. Ideális helyszín azoknak, akik szeretik a téli sportokat, és békésen szeretnének a hegyekben pihenni barátaik, családtagjaik körében. A lenyűgöző síterepről összesen 120 km-nyi gyönyörű sípályát érhetünk el a Brenta Dolomitokban, s az üzemeltetőknek köszönhetően mind a pályán, mind pályán kívül rendkívül sok szórakozási lehetőség közül válogathatunk.

folgaridaFolgarida 1300 méteres tszf magasságban helyezkedik el, s egy festői szépségű út köti össze Madonna di Campiglio-val. A lifteket és a falut, melyben a 25 hotel mellett számos egyéb szálláslehetőséget találunk (több mint 8500 ágy), úgy alakították ki, hogy az ide látogatóknak ott tartózkodásuk alatt a lehető legkevesebbet kelljen autózniuk. Azoknak akik nem elégednek meg a bájjal, a nyugalommal és a tradíciókkal, hanem élményekre, mozgalmasságra vágynak, azok 5-15 perc alatt elérhetik az ingyenes busz szolgáltatással a "Nap Völgyében" elhelyezkedő közeli falvakat (Dimaro, Commezzadura, Malc).

Folgaridában megtalálhatunk minden szükséges szolgáltatást. Fedett parkoló, éttermek, üzletek, sí- és snowboard kölcsönző, síiskola, hegyi melegedő várja az ide érkezőket. Ezenkívül jégstadion, és kongresszusi központ.

Marilleva a pályák alsó és középső részénél helyezkedik el.  Szálláslehetőségeket, (a faluban több mint 10000 ágy várja a turistákat) melyek többnyire pályaszállások, minden kategóriában találunk, a szükséges szolgáltatásokkal egyetemben, sőt rengeteg "apres ski" elfoglatságot, pihenési és szórakozási lehetőséget találunk a településen. A marillevai szállásokat két "szinten" építették. Egyrészt 1400 méter tszf magasságban, innen indulnak a felvonók Folgarida és Madonna di Campiglio felé, másrészt a pályák bázis állomásánál 900 m tszf magasságban, közel Mezzana városához. A két helyszín közötti villámgyors kapcsolatot a 12 személyes gondola garantálja. A felvonók és a falu,  ugyan úgy mint Folgarida, megtervezésénél figyelembe vették a környezetvédelem és a gazdaságosság fontosságát, így szabadságunk alatt az autónk is pihenhet, így biztosítva a tiszta hegyi levegőt. A komplexumban kongresszusokat is szerveznek, így pl. a Nemzetközi Kardiológiai Kongresszus vendéglátója is volt. A környező falvakat, településeket ingyenes buszjárattal lehet megközletíteni.folgarida

Marilleva is biztosítja számunkra a szükséges szolgáltatásokat, mint pl. a fedett parkolót, tanács- és kongresszusi termeket, üzleteket, sí- és snowboard kölcsönzőt, éttermeket, bárokat, diszkókat, uszodát, és fitnesz termeket. Marilleva "felsőn" van lehetőség esti sízésre a Biancaneve "snowwhite" pályán. Itt tartották a Snowboard Világbajnokság Half Pipe versenyét is 1999-ben. A síiskola szervezésében részt vehetünk esti versenyeken, elemlápás kirándulásokon. Marilleva "alsón" fedett teniszpálya várja a szabadságukat itt töltőket, valamint a közeli Mezzanaban korcsolyapályát is találhatunk.

És ha véletlenül (ez teljesen elképzelhetetlen) meguntuk volna a sízést, akkor  hagyjuk magunk mögött a sípályákat, és engedjük, hogy Val di Sole meglepjen minket.

 

Hozzászólások