Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Val di Sole/Passo Tonale

Távolság Budapesttől:
950 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1884 - 3100 m
Szintkülönbség:
1216 m
 
Síliftek száma:
29
Kabin:
3
Álló:
19
Ülő:
7
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Felnőtt napijegy 36€, kétnapos jegy 68€, ötnapos síbérlet 155€
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2017-02-18
Webkamera
Val di Sole/Passo Tonale
 
Sípályák hossza:
86 km
Fekete:
12 km
Vörös:
37,3 km
Kék:
12,7 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
24 km
 

Passo Tonale, Ponte Di Legni, és a Val di Sole északi része az Adamello Sícentrum része, mely évszaktól függetlenül felejthetetlen kalandokkal vár minket. Sport, természet, történelem, tradíció, mind egymással karöltve lepi meg az ide érkezőket.

Passo Tonale 1884 és 3100 méter tengerszintfeletti magasságban  terül el, egyike Olaszország  legmagasabban fekvő síterepeinek. A széles napos völgy nagyszerű síelési lehetőséget ajánl a  völgy mindkét oldalán. Tonalét Ponte di Legnoval közvetlen felvonó köti össze. A csúcs szintű síparadicsom hóágyú rendszerének  (150 db hóágyú) és a Presena Gleccsernek köszönhetően mindig különösen hosszú síszezonnal büszkélkedhet. A déli fekvésű napos pályák ideálisak a síelés újoncai számára. 6 felvonó szolgálja ki a kezdőket az alacsonyabban fekvő pályákon, ahol a  gyakorlott, tökéletes angol tudással rendelkező síoktatók pár nap alatt felkészítik őket a magasabban fekvő pályákra.

A gyakorlott sízők is megtalálják a nekik való pályákat hiszen  23  különböző pálya között választhatnak. Akiknek ez nem elég, azok kombinált bérlettel a közeli Marilleva vagy Madonna di Campiglio pályáját is kipróbálhátjak.

Profi sízőknek való a legendás fekete pálya a Paradiso, mely a falu déli oldalán helyezkedik el, 3 km hosszú és 710 m szintkülönbséggel büszkélkedhet. De a festői Alpino pálya is különleges élményt nyújthat a maga 4500 méteres hosszával és 725 méteres szintkülönbségével. A gleccserről levelezet még néhány (öszesen 6) gyors fekete pálya, melyeket a helyi vezetők megmutathatnak nekünk, de ha nem elégszünk meg ezekkel, akkor Ponte di Legnon találhatunk néhány fák között átvezető nagyszerű fekete pályát.

tonaleA Presena Gleccser egyike azon kevés gleccsereknek, melyek nyáron is sízhetőek. Modern kabinos felvonó szállítja a sízőket 2585 méteres magasságba a Passo Paradisora.

Passo Tonaleban rejtőzik néhány nagyszerű terep snowboardosok számára. Az igazán elkötelezett freeriderek vezető kíséretében  útjukat a Pisgana "ösvény" felé vehetik, ahol egy 9 kilométeres út vezet a Presena Gleccsertől Ponte di Legnoba. A kezdő snowboardosok elégedettek lesznek Tonale széles, könnyű terepeivel, ahol kevesebb fájdalommal tanulhatják meg e sport alapjait. Míg a freestylerek élvezhetik  a számukra kialakított parkot a déli lejtőkön.

Gondoltak a klasszikus és a skating sífutás kedvelőire is. Mindkét sport kedvelőit 10-10 kilométernyi sífutópálya várja. Lehetőség van korcsolyázásra és a snow tubing kipróbálására is. Téli vándorutak 10 km hosszúságban várják a hó szerelmeseit. A szánkópálya ma már egy síterep elengedhetetlen része, így itt is találunk egy 1 km-es szánkópályát és az elmaradhatatlan szánkókölcsönzőt.

Ha meguntuk a sízést, lazíthatunk a fürdőben és a szaunában, vagy kérhetünk masszázst, vagy elmehetünk fitnesszelni. Sí-, snowboard- , túrasí- és telemark kölcsönzésre is van lehetőség, de találunk sportboltot és sídepót is.tonale

Sízés után és közben is várnak minket az éttermek, hütték, de tánccipőnket se hagyjuk otthon, mert 3 diszkó is üzemel a faluban, s szomjunkat is olthatjuk a bárokban.*

Hozzászólások