Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Cortina d'Ampezzo

Távolság Budapesttől:
778 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1224 - 2930 m
Szintkülönbség:
1706 m
 
Síliftek száma:
37
Kabin:
6
Álló:
24
Ülő:
7
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 41 € / 6 nap 208 €
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-12-03
Cortina d'Ampezzo
 
Sípályák hossza:
244 km
Fekete:
17 km
Vörös:
40 km
Kék:
57 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
130 km
 

A csodás Dolomitok szívében megbúvó Ampezzo-völgyben található Cortina d’Ampezzo Olaszország legkorszerűbben felszerelt síparadicsoma, gyönyörű fekvésű, patinás téli üdülőhely. Népszerűsége vetekszik St.Moritzéval, Kitzbühelével és Chamonixéval.

A vidék egyedülálló attrakciója a Dolomiti superski, a világ legnagyobb sipályarendszere, mely Dél-Tirol gyönyörű városkáit, 2200 méter feletti hágóit, valamint 12 önállóan is nagyszerű sícentrumát köti össze. 1956-an itt rendezték meg az első téli olimpiát, s az akkor versenypályákként szolgáló terepeken ma is nagyszerűeket lehet síelni. A környék egyik legkáprázatosabb hegye a Sella Ronda, melynek oldalában rendezték meg 1970-ben a sívilágbajnokságot. A síkomplexum mintegy 30 éve rendszeresen otthont ad az alpesi sí világkupáknak is. A pályák 9o %-án hóágyúkkal biztosítják a minőségi havat (szükség esetén). Olimpiai múltjának köszönhetően jégstadionnal, bobpályával is rendelkezik.

A Sella hatalmas hegytömbje tövében található Corvara, ez a hamisítatlan dél-tiroli kisváros. A felvonóállomások között minden 20 percben ingyenes síbuszok közlekednek. Cortina d'Ampezzóból 2 órás autóúttal elérhetjük Velencét is.Cortina d'Ampezzo

A leghosszabb pálya 7,5 km-es: a Lagazuoi csúcsról indul (2800 m) és Armentarolába érkezik, összesen 1100 méternyi szintkülönbséget hidal át. Elsősorban a haladók, középhaladók élvezik itt a síelést, de a kezdők is találnak gyakorlópályákat. Fenn a pályák mellett, a Faloria lejtőnél 2100 méter magasan snowboardosoknak funpark van kialakítva, boardercrossal, ugratókkal, külön buckapálya is található. A sífutókat 130 kilométer hosszú pálya várja.

A Dolomiti Superski bérlettel összesen 460 felvonót és 1220 kilométernyi sípályát használhatunk, (nem mintha a Cortina d'Ampezzoban levők nem lennének elegendők). A borsos árú bilétának vannak előnyei is. A rendszer e bérletet rádiófrekvenciás jellel ismeri fel, így elvesztés esetén azonnal letiltható. A másik akár életbevágó előnye, hogy baleset esetén pontosan meghatározható a tulajdonos tartózkodási helye.

Aprés ski: éjszakai síelés, szánkózás, helikopteres síelés, korcsolyapálya, jégteke, siklóernyőzés, motorosszán, hórafting, kutyaszán, jégfal mászás, uszoda, szauna, fedett teniszpálya, curling, biliárd, lovarda, bowling, szórakozóhelyek, hangulatos pizzériák.*

Hozzászólások