Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Homoródfürdő

Távolság Budapesttől:
km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
750 - 850 m
Szintkülönbség:
100 m
 
Síliftek száma:
1
Ülő:
1
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Homoródfürdő
 
Sípályák hossza:
400 m
Fekete:
-
Vörös:
-
Kék:
400 m
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Homoródfürdő Erdély szívében, festői környezetben, 740-760 m tengerszint feletti magasságban fekszik. A Székelyföld egyik leghíresebb turistaparadicsoma, már a XVIII. század közepén is kedvelt üdülőhely volt. Budapesttől 700 km-re, a Székelyudvarhely és Csíkszereda közötti főútvonal mentén, Székelyudvarhelytől 18, a megyeszékhelytől 34 km távolságra található. Központi elhelyezkedésénél fogva a székelyföldi kirándulások ideális kiindulópontja. A településen tizenkét borvízforrás található, amelyek vize ivókúraként szív- és érrendszeri panaszok, magas vérnyomás és emésztőszervi megbetegedések kezelésére alkalmas. A hegyaljai klíma szintén gyógyhatású. A Hargita szépsége, csendje és jó levegője mindenki számára teljes kikapcsolódást, több hónapra szóló feltöltődést garantál.

A székelyföldi sípályák közül a homoródfürdői a legjobban működő sípálya (bár nem a leghosszabb). Homoródfürdő felvonóval ellátott, hóágyúzott, hótaposóval karbantartott minőségi sípályával rendelkezik. A sípálya közvetlenül a Lobogó panzió melletti oldalban helyezkedik el 30 m távolságra.

A pálya hossza 400 m, minősítése kék, ajánljuk kezdő síelőknek, családoknak, de mindenki másnak, aki kedveli a hóval borított fenyőerdőket, a téli csendet, vagy aktív pihenésként a síelést választja.

A sípálya december közepétől március közepéig hóbiztos, az esetlegesen hiányzó havat a Lobogó Panzió hóágyúzással oldja meg.

 Este 18-21 óra között kivilágítják a pályát.

 A sípálya mellett szánkózásra, sífutásra alkalmas terep és korcsolyapálya van. Felejthetetlen élmény a csengős lovas szánozás az égbe nyúló havas fenyők között, forralt borral és kaláccsal a batyuban. Lehetőség van lovaglásra is.*

 

 

Címkék

Hozzászólások