Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Madarasi Hargita

Távolság Budapesttől:
km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1500 - 1760 m
Szintkülönbség:
260 m
 
Síliftek száma:
5
Ülő:
5
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 40 Lei / 6 nap 210 Lei
Hóréteg vastagsága:
40-50 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-09
Madarasi Hargita
 
Sípályák hossza:
4,8 km
Fekete:
1,5 km
Vörös:
1,5 km
Kék:
1,8 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

A Madarasi Hargita a vulkáni eredetű Hargita hegyvonulat legmagasabb része. A Székelyek Szent Hegyeként ismert, többszörösen megénekelt magaslatról gyönyörű kilátás nyílik a terjedelmes Hargita kráterre, melyet körben a Mihályhavas, a Madarasi Hargita, a Rákosi Hargita, a Madéfalvi Tető és a Csicsói Hargita csúcsok által tagolt hegygerinc határol. A Madarasi Hargita üdülő- és sportközpont Székelyudvarhelytől 36 km-re található, télen hólánccal ellátott autókkal lehet felmenni.

A Madarasi Hargita sípályái (4,5 km, 1500-1760 m tengerszint felett), december közepétől április közepéig hóbiztosak, kedvező időjárás esetén a szezon május közepéig tart. A sípályákat hótaposó gép segítségével folyamatosan karbantartják, éjjel-nappal hegyimentő szolgálat üzemel, a sípályákon tányéros,csákányos, kampós és tanulóliftek működnek.

A pályák minden nehézségi foknak megfelelnek, a kezdőtől a haladó szintig kiszolgálják a síelőket.

A világ egyik legnagyobb hóágyú gyártója, a LEITNER csoporthoz tartozó SNOWSTAR a Madarasi Hargitán építette az első rendszerét Romániában.

Sífelszerelés kölcsönző a Súgó Panzióban működik. Kisebb és nagyobb csoportok egyaránt igényelhetnek síoktatást, a síoktatási igényeket a SALVAMONT házban kell jelezni.*

 

Címkék

Hozzászólások