Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Síoktatás

Ha a síugrás iránt érdeklődik...

Hazánkban a síugrás  nem tartozik a legismertebb és legkedveltebb sportágak közé. Az átlag magyar honpolgár nem is tud többet e sportról, csak annyit, hogy egy nagy lejtőn csúsznak le a spotolók, és a  lejtő végén repülnek egy nagyot (és ha szerencséjük van akkor két lábra érkeznek). Magyarországon a síugrás "központja" Kőszegen található.

Kőszegen a Kenyér-hegyen találhatjuk az ország egyetlen síugró szakosztályát. A síelés e speciális ágazatára sajnos kevesen mutatnak érdeklődést, pedig a Kőszegi Sportegyesület síugrószakosztálya Marosvölgyi Imrének köszönhetően 1964 óta működik.

A sportegyesületbe belépni természetesen lehetséges, sőt tanfolyamokat is szerveznek, melyekre sajnos  kevesen jelentkeznek.

Az edzések a modern műanyag borítású pályának köszönhetően egész évben zajlanak, hetente három alkalommal. A sportolók (itthoni versenyek hiányában) rátermettségüket, felkészültségüket csak a külföldi megmérettetéseken tudják bizonyítani. Ezeken a versenyeken, főleg a gyermek kategóriákban, több érékes helyezést szereztek. 

A szakosztály népes csapatában megtalálhatjuk a 4-5 éves gyerekeket és a "veteránoknak" számító negyedik X-be lépett versenyzőket is.

A szakosztály legfontosabb célja a síugrás népszerűsítése Kőszegen és környékén valamint az országban, melyhez feltétlenül szükséges a  stabil utánpótlás bázis kialakítása. Versenyeket is szeretnének rendezni, (egyet télen és egyet nyáron) melyhez egy K-10, egy K-20 és egy K-30 méteres műanyag borítású sánc már rendelkezésükre áll, de még egy K-60 méteres FIS előírások alapján megépített műanyag borítású pálya hiányzik a repertoárukból. A hazai versenyek mellett természetesen a külföldi versenyeken és a FIS korosztályos versenyeken való részvétel sem maradhat el, különben a nemzetközi mezőnyhöz való felzárkózás lehetetlen. Valamint szeretnék elérni, hogy minden érdeklődő eljuthasson kipróbálni a síugrás varázslatos világát.