Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Certovica

Távolság Budapesttől:
229 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1175 - 1445 m
Szintkülönbség:
270 m
 
Síliftek száma:
0
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Certovica
 
Sípályák hossza:
25,1 km
Működő sípálya:
1 km
Fekete:
-
Vörös:
1,2 km
Kék:
4,4 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
19,5 km
 

Certovica jelentős síközpont Lipótújvártól 18 km-re délre, az Alacsony-Tátra főgerincének leglátogatottabb nyergében. A síközpont mind autóval, mind autóbusszal könnyen megközelíthető. A pályák Certovica nyergének északi lejtőin találhatók.

Certovicán, a Certova svadba alatt  találhatjuk a rendszeresen karbantartott lesikló pályákat.  A Strmá egy közepes nehézségű meredek pálya, melynek szintkülönbsége 270 méter, hossza pedig 1200 m. A Jarná és a Turisticka könnyű pályák, az első hossza 1000 m, szintkülönbsége 200 m, míg a második lejtőn 2400 méter hosszan csúszhatnak a sízők és 270 m a kezdő és végpont közötti különbség. A sízőket négy felvonó repíti a pályák tetejére. A pályák egy részét hóágyúzzák.

A certovicai síszezon  decembertől áprilisig mintegy 115-120 napig tart.

A lesikló pályákon kívül sífutópálya, és kijelölt túraútvonalak találhatók.

Certovicában mindenféle szálláshelyet találhatunk a szállodától a turistaházig. Egyéb szolgáltatások: síszervíz, sífelszerelés-kölcsönző, fitness-centrum, szauna, masszázs, tekepálya. utazási iroda, pénzváltó, őrzött parkoló, valamint hegyi mentőszolgálat. A legközelebbi kórház Breznóbányán  található.*

Címkék

Hozzászólások