Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Chopok észak - Jasná

Távolság Budapesttől:
270 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
900 - 2024 m
Szintkülönbség:
1124 m
 
Síliftek száma:
18
Kabin:
1
Álló:
5
Ülő:
12
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Síbérletárakat itt talál:http://www.jasna.sk/hu/arlistak/arlista-skipas/arlista-skipas-ok-tel-2015-2016/
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2012-01-19
Chopok észak - Jasná
 
Sípályák hossza:
30 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
4 km
Vörös:
10 km
Kék:
8 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
8 km
 

Jasná a sílesiklás legnagyobb szlovákiai központja. Az Alacsony-Tátra központi részén Liptószentmiklóstól 15 kilométerre délre fekszik. A sízési idény átlagos időtartama általában meghaladja a 120 napot. Megközelíthető személyautóval vagy a rendszeres autóbuszjáratok valamelyikével.

jasnaA síterep felvonói az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően lenyűgöző teljesítményűek. Óránként összesen 12150 személyt jutathatnak fel a sípályák tetejére (Egy kabinos, 5 függőszékes 12 húzó felvonó)

A sízők tudásuknak megfelelően választhatnak a lesiklópályák széles skálájából. A profik találhatnak itt 770 m szintkülönbségű 2500 m hosszú nehéz versenypályát (Pretekárska), műlesiklópályát (Slalomová) melynek hossza 1200 m és legnagyobb szintkülönbsége 310 méter.  Közepesen nehéz lesiklópályák: a Májová, a Spravodlivá, a Majstrovská (Mester) és a FIS pálya. A FIS I. pályán 3700 méter hosszon hóágyúkat is bevethetnek a természetes hó hiányában.  Könnyű lesiklópályák: a Rodinná (Családi), a Turistická (Turista), és a Vrbická pálya  A könnyű lesiklópályák lejtőinek hossza 870 és 3800 méter, szintkülönbségük 290 és 560 méter között mozog. Természetesen találunk itt könnyű és nagyon könnyű pályákat is. 

A Chopok csúcsán keresztül függőszékes kötélpálya vezet a hegy déli lejtőire, ahol szintén kedvezőek a sizés feltételei.

Az ide látogatók sízhetnek még a  közeli Lúckyban (300 méter hosszú sífelvonó található; áthidalt szintkülönbsége 50 méter), és Repiskyn ahol közepesen nehéz, illetve könnyű lesikló pálya található.

Jasnán és Lúckyban a sífutás szerelmeseire is gondoltak. Mindkét helyen 3-3 rendszeresen karbantartott sífutópálya található, összhosszuk kb. 8 kilométer. A síközpontban síalpinizmusra is lehetőség nyílik. A snowboard rajongóiról sem felejtkeztek el, Őket a Burton Snowboard Park, Szlovákia legjobb funparkja várja. A freestyle kedvelői összesen 14 fém korlátot és egy nagy ugratót használhatnak az Otupné pálya oldalán, a kabinos lift alatti részen.

Szálláslehetőségek között is válogathatunk pénztárcánknak megfelelően, drágább és olcsóbb szállodákban egyaránt. Válogathatunk éttermek és önkiszolgáló éttermek, büfék sokasága között is.

Szolgáltatások: sítanfolyamok, síszervizek, 3 fedett uszoda, 2 fitness-központ, 3 szauna, minden szállodában pénzváltó, emléktárgy-árusítás, szórakozóhelyek, diszkó, minden hotel mellett őrzött parkolóhely, turista információs központ, utazási iroda, posta. A legközelebbi kórház Liptószentmiklóson található (15 km), és hegyi mentő szolgálat is működik.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően Jasna a szlovákiai síparadicsomok toplistáján az előkelő második helyet foglalja el.*

Hozzászólások