Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Csorba-tó

Távolság Budapesttől:
278 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1376 - 1816 m
Szintkülönbség:
440 m
 
Síliftek száma:
7
Álló:
3
Ülő:
4
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-04
Csorba-tó
 
Sípályák hossza:
37,4 km
Működő sípálya:
8 km
Fekete:
-
Vörös:
6 km
Kék:
1,4 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
30 km
 

A csorba-tavi síközpont az egyik legjelentősebb és legmagasabban fekvő sírendszere Szlovákiának. Az azonos nevű tó mellett, a Magas-Tátrában, Poprádtól 24 kilométerre észak-nyugatra található. Nyáron is fontos turisztikai központ, sokan látogatnak ide nem csak télen, és nézik meg a csillogó vizű tengerszemet. A Csorba-tó megközelíthető személyautóval vagy hegyi villamosvasúttal is. A szezon általában 120 napig tart, és a hó vastagsága februárban általában 90 cm körül mozog.

Csorba-tó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sífelvonók összkapacitása 3550 fő óránként. Az itt található lesikló pályák közepes nehézségűek, könnyűek, illetve nagyon könnyűek. Hómentesebb években sincs gond, ekkor lépnek működésbe a hóágyúk. Este a pályákat kivilágítják.

A sífutókról sem feledkeztek meg, a Hotel FIS-től jól karbantartott sífutó pálya indul 5, 10 és 15 km hosszúságban.

A síelésen kívül a szánkózás, síalpinizmus, snowboard kedvelői is megtalálhatják számításukat, de túravezető kíséretében magashegyi turisztikára is van lehetőség. A sícentrumnak két síugró sánca is van.

A szállás és étkezési lehetőségek gazdag tárháza várja az egész napi sportolásban megfáradt kedves vendégeket.

Egyéb szolgáltatások: Természetesen hegyi mentő szolgálat működik a síccentrumban. De igénybe vehetjük a síiskola és óvoda, síszerviz és kölcsönzés, fedett úszómedence, fitness, szauna, pénzváltó, idegenforgalmi információs iroda, utazási iroda, ajándékbolt, orvosi ügyelet, gyógyfürdői kezelés, tárgyalótermek kiszolgáló személyzettel, értékmegőrző, taxi, rendőrség, csomagmegőrző, posta szolgáltatásait is.

A központi parkoló a sícentrum déli részén, Nove Strbské Pleson fekszik. A legközelebbi kórház Poprádon található.

A síközpont minden évben nagy nemzetközi síversenyeknek ad otthont szinte valamennyi sísportágban: sáncugrás, sífutás stb. De az üzemeltetők nem csak a profiknak szerveznek verseny, hanem a gyerekeket is különböző programokkal várják, valamint a felnőtteknek is szerveznek pl. éjszakai síelést.*

Címkék

Hozzászólások