Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Dedinky - Mlynky

Távolság Budapesttől:
308 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
851 - 1072 m
Szintkülönbség:
221 m
 
Síliftek száma:
7
Ülő:
7
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Dedinky - Mlynky
 
Sípályák hossza:
34,1 km
Fekete:
1,5 km
Vörös:
2,5 km
Kék:
2,1 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
28 km
 

A szlovák paradicsom egy sajátos, tagolt domborzati viszonyokkal rendelkező karsztvidék, számos vízmosta szakadékkal, völgyszorossal, kanyonnal és karsztképződményekben gazdag fennsíkkal. A kivételes természeti és esztétikai értékeinek köszönhetően a Szlovák Paradicsomot 1988-ban nemzeti parkká minősítették. Területén mintegy 300 km-nyi turista út áll a kirándulók rendelkezésére, melyeken az áthaladást létrák, lépőrácsok, hidak, pallók, láncok segítik. Télen e vidék számos sízési lehetőségek kínál, melyet Mlynky és Dedinky síterepei biztosítanak.

Dedinky a Szlovák Paradicsom szívében, a település nevéről elnevezett víztározó mellett elterülő üdülőfalu, mely télen a síelni vágyók kedvenc üdülőhelye.

Jelenleg a falu a Szlovák paradicsom legjelentősebb télisport központját működteti. Az északi hegyoldalon sífelvonók és lesiklópályák rendszerét építették ki, míg a Biela Voda völgyében sífelvonó és sífutópályák vannak.

A Mlynky-Biele Vody síközpont a Szlovák Paradicsom/dél-szepesi régióban helyezkedik el. Az alapállomása 788 m tengerszint feletti magasságban található és a legmagasabban fekvő pontja 871 m t.f.m. magasságban fekszik. A teljes szintkülönbség 92 métert tesz ki. A Mlynky-Biele Vody központban a síszezon decemberben kezdődik és márciusig tart. A lesiklópályák teljes hossza hóágyúzható.

A Mlynky-Biele Vody központ területén 2 sífelvonó található. A síterep elsősorban a kezdő síelők számára alkalmas. A gyermekes családoknak lehetőségük nyílik a gyermek sífelvonó kihasználására, amely a központ területén található.

Az ajánlatban esti síelés is szerepel 450 méter hosszú megvilágított pályán.

A Mlynky-Biele Vody síközpontban a sífutás kedvelői is megtalálják a számukra megfelelő szórakozást, mivelhogy a központon belül e sport rajongói számára 28 km hosszú karbantartott pálya áll rendelkezésre.

A sífelvonóktól 300 méteres körzetben - a síközpont látogatói számára fenntartott - 60 ingyenes parkolóhely található.

Dedinkytől Mlinky felé véve az irányt, a 996 m magas Kruhova hegyen is síelhetünk, itt öt húzóliftet, valamint különböző nehézségű (kék, piros és fekete), széles pályákat találunk.*

Címkék

Hozzászólások