Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Donovaly - Nová hoľa

Távolság Budapesttől:
207 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
915 - 1403 m
Szintkülönbség:
488 m
 
Síliftek száma:
16
Álló:
2
Ülő:
14
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Árakat ezen a linken talál: http://www.parksnow.sk/zima/hu/cennik.php
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2012-01-18
Webkamera
Donovaly - Nová hoľa
 
Sípályák hossza:
40,9 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
100 m
Vörös:
5,1 km
Kék:
5,7 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
30 km
 

Donovalyt, az Alacsony -Tátra gyöngyszemét minden magyar síelő ismeri. A Budapesttől 200 kilmométernyire található település (egykoron a szocialista blokk egyik legismertebb síközpontja volt) folyamatos fejlesztésekkel és vendégcsalogató ajánlatokkal várja a hó szerelmeseit. Ennek bizonyítéka, hogy 2005-ben itt állt üzembe Európa harmadik hibrid üzemű felvonója, melynek különlegessége, hogy ugyan azon drótkötélen egymást felváltva haladnak kabinos és hatszemélyes ülőkék a Nova Hola csúcsra.

Az idei egyik legjobb ajánlatuk, hogy a PARK SNOW (Csorba tó, Velka Raca, Donovaly) síterepek bármelyikén vásárolt síbérlet, automatikusan, MIND a három központban érvényes. Így egy bérlettel (180 Euro) élvezhetik a lesiklópályák változatosságát, a modern felvonókat, a magas szinten karbantartott pályákat, és a minőségi szolgáltatásokat mind a három pályán.

Szintén 2009/2010-es szezon  újítása, a legmodernebb turniket SKIDATA 370 rendszernek és a PARK SNOW összes központjának e rendszerre való rákapcsolódásnak köszönhetően, hogy lehetőség nyílik a központok összes közlekedési eszközén való mozgásra és síbérletek használatának megfigyelésére. Ebben a téli szezonban, a látogatók kéréséből kiindulva úgy döntöttek, hogy a kiválasztott síbérletekre, a síbérlet érvényességi ideje alatt statisztikai információkat nyújtanak a PARK SNOW Donovaly egész területén lesíelt kilométerekről.

Mindezek online is hozzáférhetőek a http://www.skiline.cc weboldalon. A weboldal több nyelven is megtekinthető, így lehetőség nyílik a problémamentes regisztrációra, és az átsíelt kilométerek megtekintésére.

Donovalyban kitűnő síelési feltételek várnak Önökre műlesikláshoz, lesikláshoz, vagy sífutáshoz, illetve a mindinkább attraktívabb snowboardinghoz a legmagasabb színvonalú szolgálatokkal. A Park Snow Donovaly szolgáltatásai közé tartozik a síléc és snowboard kölcsönző, ski-szervíz, valamint síiskola kezdőknek. A szezon általában decemberben kezdődik, és áprilisig tart. A felvonók 8.30-tól 15.30-ig járnak. Természetesen esti sízésre is van lehetőség 17.30 és 21 óra között a kivilágított pályán.Donovaly

 

Több mint 11 km-nyi, rendszeresen karbantartott síútvonal áll rendelkezésre, 18 lesiklópálya közül több mint 7 km műhóval van behavazva. 1 fekete 3 piros és 14 kék pályán sízhetünk. Egészen biztos, hogy nem fogja elmulasztani az izgalmas éjjeli sielési lehetőséget, vagy a látványt madártávlatból a havas hegyekre a paraglide szárnyain. Ha kedveli a snowboard-adrenalint, kedvére lesznek a freeridingra, jumpoláshoz csábító csúcs terepek, railek és akadályok sokaságával. Természetesen a sífutókra is gondoltak, 30 km-es kezelt sífutó pálya várja az ide látogatókat. A gyerekek sem maradhatnak ki a jóból, őket a Sunkid elnevezésű mozgó sípályán várják az oktatók, valamint képzett animátorok és gyermekfelügyelők is várják a kicsiket.

Itt üzemel szlovákia legjobb snowparkja. Minden este ratrakokkal rendben tartják, hogy minden reggel egy professzionális csapat újból előkészítse a snowboard szerelmeseinek számára. A park színvonalát egész szezon alatt tartják, érdemes idelátogatni a 3 ugrató és 12 akadály kedvéért, melyet a szezon folyamán cserélgetnek, a kihívást kedvelők számára. (Akadályok: 5m hosszú és széles láda, 3m hosszú és széles láda, 4m hosszú cső, 5 m hosszú fémrúd, megtört fémrúd, 5m hosszú keskeny láda, tört láda, rainbow csövek, 8 m hosszú cső,S-rail, barrel bonk (hordó ugrató), wallride.)

 

Címkék

Hozzászólások