Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Drienica - Lysa Hora

Távolság Budapesttől:
318 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
820 - 1180 m
Szintkülönbség:
360 m
 
Síliftek száma:
10
Álló:
1
Ülő:
9
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-14
Webkamera
Drienica - Lysa Hora
 
Sípályák hossza:
12,3 km
Működő sípálya:
1 km
Fekete:
1,3 km
Vörös:
7 km
Kék:
4 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

A Drienica síközpont a Kelet-Szlovákia/Sáros régióban fekszik. A Čergov hegység délkeleti csücskében található, Prešov (Eperjes) kerületi székhelytől 25 km-re északnyugatra, és csak 5 km-re Sabinov járási székhelytől. Az alapállomása 537 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el és a központ legmagasabban fekvő pontja 762 m t.f.m. magasságban található. A teljes szintkülönbség 225 métert tesz ki. A Ski Drienica központban a síszezon átlagosan 100 napig tart, általában decemberben kezdődik és márciusig tart. A lesiklópályák teljes hossza 13,2 km, ebből 2 km műhóval borított.

A síközpontban – annak két helyszínén Drienica és Lysá hora – összesen 11 sífelvonó található, és a két helyszínt összeköti egy ülőfelvonó.

A gyermekes családoknak lehetőségük nyílik a gyermek sífelvonó, esetleg a síóvoda kihasználására, melyek a központ területén helyezkednek el. Az ajánlatban esti síelés is szerepel 2000 méter hosszú megvilágított pályán.

A Drienica síközpontban a sífutás kedvelői is megtalálják a számukra megfelelő szórakozást, mivelhogy a központon belül e sport rajongói számára 8 km hosszú karbantartott pálya áll rendelkezésre. Lehetőség van szánkózásra is.

A rekreációs területen, a sípályák közvetlen közelében található a Drienica fedett uszoda is, amely egész évben nyitva tart, és a következő szolgáltatásokat nyújtja vendégeinek: 25 m úszómedence, gyermekmedence, szauna és hidegfürdő, masszázsok, szolárium, pezsgőfürdő és vitális világ. A közelben egy többfunkciós sportpálya (kosárlabda, röplabda) is megtalálható, valamint egy salakborítású teniszpálya. A nyári időszakban a turizmus, kerékpáros turizmus valamint a futás kedvelői találnak számukra megfelelő terepet, utakat a Čergov hegység gyönyörű tájain.

A környék látnivalói: Čergov hegység turistaösvényei, a Branisko környéki szikla, Oltárkő, Šariššká špacírka /Sarisi séta/- a régió kulturális- történelmi emlékműveit átölelő turistaösvény. Hanigovi vár, Šariši vár, Kamenicai vár, Kapušanyi vár, Ľubovňai vár, Iglói vár, „Zlá diera“ /Rossz lyuk/ barlang...*

Hozzászólások