Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Jasenska Dolina

Távolság Budapesttől:
238 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
540 - 730 m
Szintkülönbség:
190 m
 
Síliftek száma:
8
Álló:
1
Ülő:
7
 
Hóréteg vastagsága:
80 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-14
Jasenska Dolina
 
Sípályák hossza:
4 km
Működő sípálya:
1 km
Fekete:
-
Vörös:
2,2 km
Kék:
1,8 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

A Jasenská völgyet Martintól 12 km-re, délre találjuk a Nagy Fátra hegységben. A vendégek többségét a környező országokból idelátogatók alkotják. A természeti szépségekben bővelkedő völgy, nyári és téli üdülésre egyaránt kitünő lehetőségeket nyújt.

jasenska dolinaMegközelítése : Budapest - Parasapuszta - Sahy - Zvolen - Žiar nad Hronom - Kremnica - Turčianské Teplice - Martin előtt 4 km - jobra, - Jasenská dolina ( kb. 220 km )

E síterepen öszesen 5,3 kilométernyi piros és kék pályákon sízhetünk, melynek nagy része 3,7 km-nyi pálya azaz 12 hektár hóágyúzható.

A rendkívül jó adotságokkal rendelkező (füves) hegyoldalakon már vékonyabb hótakaró esetén is lehet sízni, így a szezon általában már december közepén elkezdődik, és egészen áprilisig tart. A pályák adottságai miatt családoknak és kezdőknek ajánlható, de technikásabb haladó síelők számára is képes kitűnő élményt nyújtani. A pálya mikroklímája miatt egész télen hóbiztos. A teljesen kivilágított pályák este 20 óráig használhatók. Sífutásra is van lehetőség. Találhatunk itt egy könnyű 2,5 km-es és egy technikásabb 4 kilométeres sífutó pályát.

A Sítour felmérése alapján Jasenska Dolina bekerült a legjobb 10 szlovákiai síterep közé.

Mindenféle szolgáltatást is igénybevehetnek az ide látogatók például síiskola, sífelszerelés kölcsönzés, síszervíz, szánkó és tubingpálya és természetesen a snowboardosok is találnak maguknak megfelelő szórakozást.

A sífelvonók üzemeltetése - naponta 09.00 - 16.00 este 16.30 - 20.00*

Címkék

Hozzászólások