Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Kosutka

Távolság Budapesttől:
168 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
503 - 723 m
Szintkülönbség:
220 m
 
Síliftek száma:
2
Ülő:
2
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-13
Kosutka
 
Sípályák hossza:
-
Működő sípálya:
2 km
Fekete:
-
Vörös:
-
Kék:
-
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

A KOŠÚTKA nevű ski centrum (központ) új és modern síelési központ, mely a Vepor hegycsoport hegységben tanálható, 1,5 km távolságra a Hriňová elnevezésű település központjából. Salgótarjántól mindössze 60, Losonctól Zólyom irányában 35 kilométerre lévő téli terep az olcsó sízést keresőknek kínál lehetőséget – akár egy esti sízésre is érdemes északi szomszédunkhoz átugrani. A néhány éve nyílt a sípálya, amely hamar népszerűvé vált a magyar sízők és snowboardosok körében. Aki Krivánnál eddig Hrinova (Herencsvölgy) felé vette az irányt, az többnyire Kokava, Látky, illetve Polana sípályáit célozta meg. Az új pálya mindhárom sícentrum előnyeit ötvözi: a lankás pályán való siklást élvezhetik a kezdők vagy inkább csak sütkéreznek a napon, ám a pirossal jelölt, meredekebb – bár rövid – szakaszán akár a buckasízésbe is bele lehet kóstolni.

Kosutka a sikerét egyebek közt annak köszönheti, hogy az utóbbi években egyébként is egyre drágább, januártól pedig már euróban számolt felvonóárak itt az ár/érték arányt tekintve méltányosnak mondhatók. Kétórás, négyórás bérletet is adnak, a gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak pedig járnak a kedvezmények. A kis pályákhoz képest vonzó az is, hogy minden nap karbantartják a pályákat és 11 hóágyúval gondoskodnak arról, hogy a sízők hószegény időben is hódolhassanak a szenvedélyüknek, s a világítással az esti sízésre is lehetőség nyílik, 21 óráig.

Az egy kilométeres pályahosszú Kosutka egyetlen hibája talán épp a népszerűsége. Hétvégeken óriási a húzóliftnél a sorban állás, így aki teheti, inkább hét közben ugorjon ki ide egy kis átmozgatásra, vagy célozza meg az esti sízéseket, akkor ugyanis általában folyamatosan lehet sízni.

A pályát kiszolgálja egy százfős étterem, valamint egy napozóterasszal ellátott büfé.

Aki felszerelés nélkül érkezik, az bérelhet carving sít és snowboardot.

Aprés ski: A közelben korcsolyapálya és bevásárlóközpont, Hrinovában pedig több étterem is található. A SKI Centrum környéke megfelelő és kellemes lehetőséget kínál a természetben való hosszú sétákra, turizmusra.*

Címkék

Hozzászólások