Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Velika Planina

Távolság Budapesttől:
451 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1420 - 1666 m
Szintkülönbség:
246 m
 
Síliftek száma:
7
Álló:
1
Ülő:
6
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 20 EUR
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-04-04
Velika Planina
 
Sípályák hossza:
6 km
Fekete:
1 km
Vörös:
4 km
Kék:
1 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Ljubljana közelében és csak néhány kilométerre Kamnik városától találhatjuk a Velika Planinához vezető kabinos felvonó alsó állomását. A felvonó a zöld legelők felett visz fel minket a Kamniki Alpok szívébe.

A síterep 557 hektáron 1412m és 1666m tszf magasság terül el. A 6 km-nyi sípálya 40 hektárt foglal el és zömében közepesen nehéz terepet foglal magában. A sícentrum évek óta népszerű síparadicsomnak számít a családosok körében nem csak könnyű széles lejtői, hanem kedvező árai miatt is.

A kétüléses felvonó a Simnovec mellett 5 húzóliftet is találunk a pályákhoz való feljutáshoz.

A Simnovec lábánál helyezkedik el a Jurcek húzófelvonó, melyet a gyerekek és  a gyakorlatlan sízők számára üzemeltetnek. Ez mellett találhatjuk a gyermekek játszóterét is, ahol síóvodát is működtetnek. Szombaton és vasárnap 11 és 13 óra között ingyenes a síóvoda, és szakképzett animátorok szórakoztatják ez idő alatt a 6 év alatti gyermekeket.

A sípályák mellett a Zeleni rob és a kabinos felvonó felső állomása között találhatjuk a jól karbantartott szánkópályát, mely minden nap nyitva van. Szánkó kölcsönzésre és csoportoknak előzetes időpont egyeztetés után esti sízésre is van lehetőségük.

A sífutó pályát a Zeleni rob (a kétüléses felvonó középső állomása) és a Mala planina között találhatjuk, mely korcsolyázó technikával sífutók számára  nyújt lehetőséget.

A kevésbé gyakorlott sífutók rövidebb pályát találnak Zeleni robnál.

A kihívásra vágyókat várja a hócipős kirándulás, mely igazán különleges élményt nyújt a túrázók számára. Az éjszakai hócipőzés csoportok számára, egyeztetés után lehetséges.

Pihenésképpen érdemes meglátogatni a helyi gúlyások lakhelyét, ahol friss tejtermékeket kóstolhatunk és bepillantást nyerhetünk a csordások egyszerű (de talán nagyszerű) életébe.*

 

Címkék

Hozzászólások