Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Kope - Ribnisko Pohorje

Távolság Budapesttől:
408 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
715 - 1542 m
Szintkülönbség:
827 m
 
Síliftek száma:
11
Álló:
1
Ülő:
10
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Ribnisko Pohorje: felnőtt: 20€/nap, diák, nyugdíjas:19€/nap, gyerek:14€/nap. Az árak egész szezonban állandóak. Kope:Főszezonban: felnőtt:26€/nap,diák:23€/nap,gyerek16€/nap Elő- és utószezonban:felnőtt 23€/nap,diák 21€/nap,gyerek:14€/nap Mindkét síterepen a több napos síbérlethez igazolvány kép szükséges!
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Webkamera
Kope - Ribnisko Pohorje
 
Sípályák hossza:
26,5 km
Fekete:
2,1 km
Vörös:
4,6 km
Kék:
4,8 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
15 km
 

A síterep a Pohorje hegység nyugati oldalának legmagasabb részén terül el. Az idillikus síterep gondosan kezelt 13 kilométernyi pályái 715 és 1542 méteres tengerszintfeletti magasságban terülnek el. A síterep pályái között találunk könnyű és meredek területeket egyaránt, melyek remek szórakozási lehetőségeket nyújtanak nemcsak a gyerekek, a gyakorlott síelők hanem a snowboardos fiatalok számára is.

A Pohorje nyugati gerincén találjuk a sífutók paradicsomát. Ribnisko Pohorje Ribniska Koca síterepének alpesi hüttéi és Kope Grmovskov dom sípályája között 15 km jól kezelt sífutó nyom áll a sífutók rendelkezésére, amelyen ha végig haladunk elénk tárul a völgy, a Peca csúcs, a Raduha és a többi, környező hegycsúcs lenyűgöző panorámája.kope

Kope síterepe a Pohorje legnyugatibb pontján Slovenj Gradec város felett 1010 és 1542 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A téli tündérmese helyszínén 8 km tökéletesen gondozott sípályát találhatunk a hozzájuk kapcsolódó 6 sífelvonó és egy négyüléses sílift társaságában. A síterep sípályái különböző nehézségűek, így nyújtva tökéletes kikapcsolódást a kezdő sízőktől a haladókig mindenki számára, beleértve az adrenalin függő snowboardosokat is. A síterep hóágyú rendszere biztosítja hószegény években is a több mint 100 napos nyitva tartást. ribnisko PohrojeA 15 km-nyi Kope és Ribnisko Pohorje síterepeit összekötő sífutó pályát az előbbiekben már említettük, de még meg kell említenünk a szánkózási és kirándulási lehetőséget, melyet a környező hóval takart erdőkben tehetünk. A Kope síterep ideális téli pihenést nyújt akár barátokkal, akár családdal érkezünk, akár az aktív pihenés hívei vagyunk, vagy akár csak relaxálni szeretnénk. Ha sítudásunkat akarjuk bebizonyítani nyugodtan részt vehetünk az itt rendezett amatőr síversenyeken, de természetesen az ide érkezők rendelkezésére áll síkölcsönző is. Minden évben szerveznek a Kope-ra gyerekeknek erdei tábort, hogy többet megtudhassanak a természetről.

ribnisko Pohroje

Nem szabad megfeledkeznünk az esti sízés varázslatáról sem. Villanyfényes sízést tartanak a Pungart és a Mala Kopa lejtőkön.

Ribniska Koca síterepét a Ribnisko Pohorje tetején találhatjuk egy idillikus, hóval és fenyőerdővel fedett síkság közepén, mely 1368 és 1525 méteres tengerszintfeletti magasságban helyezkedik el. A 2,3 kilométernyi, gondozott sípálya (Velka és Crni Vrh összekötésével) a többnyire gyakorlott sízők rendelkezésére áll. A természetes hótakaró általában december közepétől késő tavaszig hívogat minket. A sífutás rajongói 6 km hosszúságban találnak sífutó nyomot a Ribnisko Pohorje legmagasabb csúcsának szomszédságában (Crni Vrh 1543m).

A téli álomvilág hozzátartozói még a Ribniska koca-i alpesi hütték házi specialitásai és a kedvező síbérlet árak.

Ribnisko jezero

A környéken rengeteg a látnivaló, melyeket télen-nyáron érdemes megnézni, de itt szeretnénk kiemelni  a Ribnisko jezero tavat. A tó 1490 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik a Jezersko csúcs lábánál és az egyik legszebb tőzegláp a Pohorje-n. A kis tavat, melynek különlegessége, hogy csak az esővíz táplálja, fenyők ölelik körül, és nyáron tavirózsákat csodálhatunk rajta. A tóhoz, mely összesen fél órai járásra van Ribniska Koca-tól, gyalogösvény vezet, mely a Crni Vrh csúcsot a roglai sítereppel köti össze.

 

Ribnisko jezero

 

Hozzászólások