Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Golte

Távolság Budapesttől:
414 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1400 - 1600 m
Szintkülönbség:
200 m
 
Síliftek száma:
6
Kabin:
1
Álló:
3
Ülő:
2
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 26 EUR / 6 nap 125 EUR
Hóréteg vastagsága:
10-50 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-13
Golte
 
Sípályák hossza:
27 km
Fekete:
2 km
Vörös:
7 km
Kék:
3 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
15 km
 

A Zágrábtól 115, Rijekától 195 km-re elhelyezkedő 1550 m tszf magasságban fekvő síterep télen és nyáron egyaránt kitűnő lehetőségeket kínál az ide látogatóknak. Nyáron a sziklamászás, túrázás, barlangászat, siklóernyőzés és hegyikerékpározás szerelmeseit várják, míg télen a sízés, snowboardozás, sífutás kedvelői és az adrenalin függő extrém sportok (pl. a siklóernyőzés) rajongói találhatják meg a számukra legmegfelelőbb szórakozást.

A goltei sícentrum mintegy 75 hektárnyi területen 2 km fekete, 7 km vörös és 3 km kék jelzésű pályával a sízőket, és 15 km-nyi sífutópályával a sífutás rajongóit várja. A síterepen ezen kívül 1 km hosszúságban snowboard pálya és 200 méternyi szánkópálya is található.

Hóban kevésbé gazdag teleken pályáikon bevetik hóágyúikat (15 darab).

A legkisebbeket síóvodával, a nagyobb gyerekeket és a felnőtteket síiskolával várják.

A goltei a legdélebben fekvő alpesi síterep. A nemrégiben felújított pályákon már a pazar kilátás kedvéért is érdemes sízni. A téli sportok kedvelőinek a Savinje-völgy, a Savinjei Alpok és a Karavanke-hegység keleti nyúlványai biztosítanak lélegzetelállító hátteret sportolásukhoz, pihenésükhöz.

Sportolás után érdemes a völgy többi településén is körbenézni, ahol hangulatos  helyi éttermeket, lovardákat, farmházakat találunk.  Goltétól egy ugrásra Topolsicában termálfürdőt, míg a 26 km-re fekvő Dobrnában gyógyfürdőt találhatunk.

Aprés ski: uszoda, szauna, fitness, szolárium, masszázs, lovaglás, éttermek, bárok, termálfürdő.*

Címkék

Hozzászólások