Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Krajnska Gora

Távolság Budapesttől:
614 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
800 - 1570 m
Szintkülönbség:
770 m
 
Síliftek száma:
20
Álló:
6
Ülő:
14
 
Hóréteg vastagsága:
50-70 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-13
Krajnska Gora
 
Sípályák hossza:
60 km
Fekete:
2 km
Vörös:
8 km
Kék:
10 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
40 km
 

A Budapesttől kb. 600 km-re az olasz-osztrák-szlovén hármas határnál fekvő  alpesi falu Szlovénia legnagyobb téli sportcentruma, ahol egész évben várják az ide látogatókat. A 30 kilométernyi  810 és 1623 méter között elhelyezkedő pályákon (melyből 13 kék 6 piros és 3 fekete ) évente megrendezik a Műlesikló Világkupa és az Óriás Műlesikló versenyeket. A pályák hóágyú rendszerrel ellátottak.

Snowboardozni  és sífutni természetesen lehetséges. Ez utóbbit 40 kilométernyi jól karbantartott pályán űzhetjük, és így egyben felfedezhetjük a tündérmesébe illő Zgornjesavska völgyet is. Ha már unjuk a sízést, de még a havat nem akkor vár ránk a szánkó pálya, ahol újra gyerekek lehetünk. A szánkó pályát is rendszeresen karbantartják, sőt esti szánkózáshoz kivilágítják.

A Lucifer megmászása nem pokolbéli utazást, hanem jégmászást jelent. Lucifernek a megfagyott vízesést nevezik a Martuljekben, és ez egyben a jégmászók kedvelt uticélja is. Találhatunk itt könnyebb és nehezebb pályákat is adrenalin függőknek.

A síelés után lehet úszni és szaunázni. Aki szereti az éjszakázást, annak ez a hely álmai netovábbja. A településen rengeteg étterem, söröző, bár, pizzéria, kávézó, diszkó és kaszinó üzemel.*

 

Címkék

Hozzászólások