Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Rogla

Távolság Budapesttől:
386 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1050 - 1517 m
Szintkülönbség:
467 m
 
Síliftek száma:
12
Álló:
2
Ülő:
10
 
Hóréteg vastagsága:
90 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-01-18
Webkamera
Rogla
 
Sípályák hossza:
39 km
Fekete:
2 km
Vörös:
9 km
Kék:
10 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
18 km
 

 

A roglai sípályán minden típusú téli sportot megtalálhatunk. A visszatérő vendégek elégedettsége és a 6 arany csillag is mind azt bizonyítja, hogy Rogla az egyik legjobban szervezett szlovén síparadicsom. Rogla a sielés élvezetét késő ősztől egészen a tavasz kezdetéig biztosítja.  A szezon legalább 100 napig tart, melyet legrosszabb esetben a hóágyúk biztosítanak.

A kb. 100 hektáron elhelyezkedő sícentrum kezdőknek, hobbi sízőknek és profiknak egyaránt alkalmas. 11 sífelvonó, 2 ülőlift és 18 km karbantartott sífutópálya várja az ide érkezőket, ahol a 2009/2010-es szezonban először világkupa versenyt is szerveztek.

Azok akik rengeteg energiájukat szeretnék levezetni (free style snowboardosok, síakrobaták), vagy csak egy kiadós adrenalin löketre vágynak, azok számára a Fun Park kínál lehetőségeket a Masin  Zaga pálya bal oldalán. A half pipe, vagy a többi 15 pálya elem  (big air, kickers) nagyszerű lehetőséget ad tudásuk bemutatására.

Éjszakai sízésre a kivilágított Kosut és Jasa pályán van lehetőség, és azoknak akik úgy gondolják soha nem késő tanulni, azoknak kezdő és haladó kurzusokat ajánlanak. Az oktatók instrukciói segítenek  a tanulóknak, hogy megismerjék a síelés  szórakoztató oldalát. A roglai síiskola elnyerte az arany hópelyhet a legjobb szlovén síiskolaként.

Sífelszerelést tetőtől talpig lehet kölcsönözni a helyszínen.

A legfiatalabbakra is gondolltak, rájuk a síóvodában vigyáznak, ahol rengeteg játék várja őket, de baby sitter igénybevételére is van lehetőség.

Az üzemeltetők csoportok számára szívesen rendeznek versenyeket, banketteket, partikat.*

 

Címkék

Hozzászólások